Експеримент на Google може да премахне лагването в приложенията за Android

Експеримент на Google може да премахне лагването в приложенията за Android

Превъртането на информация и показваните анимации в приложенията за Android не винаги са съвсем плавни, но това може да се промени в бъдеще. Решението на досадния проблем идва от Google, но изисква сериозна промяна в начина, по който се пишат приложенията за платформата. Компанията експериментира със замяната на Java, който е най-често използвания език за програмиране за Android, с версия на собствения език Dart. Мобилната му версия засега ще се казва Sky, отбелязва ArsTechnica.

По време на събитие за разработчици през миналата седмица Google демонстрира работата на Sky като показа доставени от сървър в телефон с Android анимации, които се изобразяват при 60 кадъра за секунда. Компанията дори възнамерява да удвои рендирането до 120fps, което звучи впечатляващо, но едва ли е нужно, тъй като панелите в сегашните мобилни екрани не поддържат по-висока честота на опресняване. Засега обаче става дума за първите дни на технология, която е насочена главно към уеб и определено в експериментална фаза.

Източник

  • Поредният проект на Гугъл, обречен на неуспех. Да наложи на света прясно изфабрикуван собствен програмен език Dart - абсурд.
    kpo