EMUI 9.1 и за другите модели от серията Huawei Mate 20

EMUI 9.1 и за другите модели от серията Huawei Mate 20

Вече писахме, че Huawei Mate 20 Pro получава ъпдейт до интерфейса EMUI 9.1, който носи интересни подобрения, но освен това новата версия вече е налична и за другите модели в серията - Mate 20, Mate 20 X и PorscheDesign Mate 20 RS. Официалното разпространение на софтуера изглежда започва днес, макар че още вчера успяхме да го инсталираме в Mate 20 Pro.

Компанията посочва, че устройствата не трябва да са root достъп и трябва да имат поне 6GB свободна вътрешна памет. Добре е да се уверите, че устройството е с последния софтуер за него през опцията в системните настройки. Ако всичко това е изпълнено можете да се запишете за EMUI 9.1 през приложението HiCare, а след това ще можете да го инсталирате по обичайния начин.

EMUI 9.1 включва новата файлова система EROFS, която подобрява комресирането на файловете и носи 20% ръст при произволното четене на данни. Сред другите новости са GPU Turbo 3.0 с поддръжка за 25 игри, режим в камерата за заснемане на Луната при ползване на дигиталното приближение и възможност за асоцииране към контактите на видео като мелодия на звънене. Скоро EMUI 9.1 ще достигне и до други телефони на компанията.

Източник: Huawei

Оферти на деня