ЕС иска да глоби Microsoft заради Internet Explorer

ЕС иска да глоби Microsoft заради Internet Explorer
Европейската комисия (ЕК) се кани да наложи глоба на Microsoft заради случая от 2009 г., когато американската компания не изпълни предписанието на ЕК да позволи на потребителите на Windows да избират кой да бъде основният браузър на операционната система. Председателят на Комисията на ЕС за конкуренцията Хоакин Алмуниа е споделил пред пресата, че формалната процедура вече е започнала. В случай че компанията бъде призната за виновна, глобата може да достигне 10% от годишния оборот на Microsoft.

 • След приключването на антимонополно разследване, фирмата срещу която е водено разследването продължава да бъде следена за проблемните търговски практики. Така че най-удачното поведение за нея е да се съобрази със съдебните решения и да положи усилия, формалини дори, да не става отново обект на разследване по същите въпроси. След като последното решение на ЕК е от юни 2012 и ако към тази дата няма дори формално изпълнение? Какво следва тогава?
  A4i
 • И после да не се чудим защо цените на продуктите на MS са почти 2 пъти по-високи за европейския пазар, отколкото за американския... Едва ли се дължи само на разработката на многоезиковата поддръжка, което е фукция нужна изключително само на Европа.
  agb
 • Бе и тя има трески за дялане, но определено е най - близко до съвършенството. M$ преди замазаха положението с ъпдейт. :D Инсталира ти шоркът към http://www.browserchoice.eu/BrowserChoice/browserchoice_bg.htm http://www.browserchoice.eu/BrowserChoice/browserchoice_en.htm Интересно е, че преди maxthon беше по - назад, а на негово място беше safari. Редмънците не броят apple-ският браузър явно за нещо интересно. Това очевидно не е удовлетворило EК и все пак ще глобят m$, а глобата ще я пренасочат към Гърция.
  vladovn
 • [Quote]в иОС и в УинМоб можеш ли да си сложиш различен от вградения браузър? [/Quote] Можеш. Браузъра (заслужава си главната буква и в средата на започнато изречение) е с пет букви. Първата е "О". .. Иначе "новината" ми се струва пълен булшит. Почти винаги съм ползвал различен от вградения браузър (Windows OS), дори и сега, когато IE е по-бърз и стабилен дори от Chrom. ..
  asenna5
 • ъъъъ, аз нали мога да си сложа каквото си поискам? какъв им е проблемът? в иОС и в УинМоб можеш ли да си сложиш различен от вградения браузър?
  KOBRETI
 • ЕК глоби интел с 1,06 млрд евро, да глобява и m$ щом не са изпълнили изискванията им. Като част от ЕС може да само да спечелим от това.
  vladovn