Ето и подробните характеристики на Google Glass

Ето и подробните характеристики на Google Glass
Google има добри новини за първите потребители, които очакват да закупят очилата Google Glass. Компанията обяви, че първите бройки вече са готови и през следващите няколко дни ще започнат доставките им към потребителите, които са се записали в кампанията Glass Explorers по време на миналогодишното издание на конференцията Google I/O. Това са 2000 души, които след това ще трябва да се разделят с 1500 долара, за да получат джаджата.

Google обяснява, че не иска да чака да бъдат произведени всички устройства, но очевидно компанията е под натиск от разработчиците, които искат да вземат очилата, за да започнат да разработват приложения за тях. Междувременно бяха публикувани подробни ръководства за ползване на Glass Mirror API, а в Google Play беше пуснато приложението MyGlass, което ще работи в комбинация с джаджата.

Заедно с това се появиха и по-подробни технически характеристики на Google Glass, от които можем да научим повече за технологиите в едно от най-интересните устройства през последните месеци. От тях става ясно, че има дисплей с резолюция 640 x 360 пиксела, който е еквивалентен на 25" дисплей, гледан от разстояние 2,5 метра. Камерата е 5МР и може да записва 720р видео, а вградената памет е 16GB (12GB достъпни за потребителя). Звукът се предава чрез технологията bone conducting, която използва костите в главата, а безжичните възможности включват Bluetooth и Wi-Fi 802.11 b/g. Батерията стига за ден работа при нормална употреба.

http://support.google.com/glass/answer/3064128?hl=en&ref_topic=3063354

 • А те дали, ще стават на всяка глава? Моята е, като плазмен телевизор.:D Лятото, ще се сдобия с един чифт само да им падне цената с поне 500$.:(
  Ванката
 • през смартфона в джоба
  chilko
 • Несъмнено това е един от най-иновативните и интересни продукти за последните години, наред с очакваните смарт часовници. Само не ми харесва липсата на GSM функционалност. Как ще говориш, чрез Скайп през Wi-Fi ли?
  fashion_m
 • Важно е да се спомене, че по закон всеки има право и гражданско задължение да набие всеки задръстеняк, който си е окачил \"смарфон\" на носа. Също, че освен цената от $1500 трябва да се разделите и с личното си достойнство. Сериозно, някой може ли да си представи как ходи по оживена улица и крещи гласови команди (които никога не работят както трябва когато трябва) на очилата си? Или в заведение с приятели (не че ще имаш такива...)?
  RadoInc
 • Е може и да не е най-удобното, но имаш функция за писане. А и все пак до сега не е виждано токова нещо
  TheGuardianOfKalibus
 • Значи, пак не съм разбрал!:) Но, съобщение с глас, не е много удобно във всяка ситуация!:(
  martin714
 • То и сега има за следене на погледа и писане на съобщения с глас :)
  sladyrko