Ето как да инсталирате iOS 12 още сега

Apple ще публикува финалната версия на iOS 12 на 17 септември. Тогава софтуерът ще е наличен за всички поддържани модели iPhone и iPad, но желаещите могат да се сдобият с най-новата версия на операционната система още сега и така да получат достъп до подобрения като по-висока производителност, нови нотификации и други полезни функционалности.

Компанията от Купертино вече пусна окончателния вариант на iOS 12 за участниците в програмата за бета тестове и единственото, което трябва да направите, е да се запишете в нея. За целта трябва да отидете на адрес beta.apple.com/sp/betaprogram/ и да се впишете с вашето Apple ID.

След като приемете всички необходими лицензионни споразумения, ще получите опция да изтеглите бета профил на вашето устройство. Изберете опцията "Инсталирай" и въведете паролата за телефона или таблета. Устройството ще се рестартира и след това ще видите налична актуализация до iOS 12, която трябва просто да инсталирате по стандартния начин. Не забравяйте обаче първо да направите резервно копие на данните си през iTunes.

Източник: The Verge

 • Инсталирах на iPad 2018 - забелязвам по-плавни анимации навсякъде и като цяло засега всичко е наред. Имам проблем обаче с един iPhone 6s. Инсталирах iOS 12 и тъча умря веднага след рестарта. Спря да отчита всякакви натискания, не мога да въведа нито PIN, нито нищо. Телефонът загря страшно много по време на обновяването и мисля, че приключи с живота си. Най-вероятно просто случайност. (whistle) Здраве да е! Лека вечер на всички. :)
  Monstter
 • [Quote]В левия ъгъл е часът и датата.[/Quote] iOS12 за iPAD е подготовка за нови модели iPAD с ноч и затова са тези размествания в горната част на екрана.
  algor
 • На първо четене нищо ново в айпада освен, че изчезна надписа iPad в левият ъгъл, а индикатора за WiFi отиде в десния ъгъл близо до процента за батерията. В левия ъгъл е часът и датата. 3D Touch е активно само за files и books. Общо взето и жестовете са си същите. Интервала при писане изчезна и сега не виждам границата пред или зад думата е отишла, или пък съм го натиснал два пъти. Смяната на езика е на мястото на иконата за цифри, символи и препинателни знаци. Не виждам по-бърза работа отпреди -еднакво плавно си е, както и си беше. Ъпдейтът беше с размер 1.34 GB. Тегленето плюс инсталацията беше повече от 20 минути. edit: Интервала се оправи. Върнах му фабрични и сега всичко е както трябва. Обаче забелязвам въпреки ресета, че батерията пада по-бързо от преди.
  Ванката
 • Адски бързо се свали и вече се инстолва даже. Да видим какво ново ще открие Х-ката :)
  algor
 • Закъде да бързаме, като днес пускат финалната версия :)
  Воден-дух
 • аз съм с нея от бета 5, и нямам оплаквания, имаше 1-2 дреболии които се появиха,, но ги оправиха почти веднага
  terry1
 • Вземи си едно SE. В повечето сравнения се държи 1:1 със S9 и X.
  muamamu1
 • [Quote]за по-старите модели не знам как е.[/Quote] Чета отзиви на хора с по-стари модели и накратко казано при тях подобрението и бързината с 12-ката се усещало доста повече, отколкото на новите модели. (yes)
  algor
 • Преди месец още беше в бета. А това е финалната версия, която излиза утре официално и можеше да се инсталира още в деня на представянето на новите модели в сряда. Аз още тогава я инсталирах, работи перфектно на iPhone X и iPhone 7, за по-старите модели не знам как е.
  iWolff
 • утре пускат iOS12, това да го бяхте публикували преди месец за желаещите
  terry1
 • Отзивите за iOS 12 са доста добри. Подобрение в производителността се наблюдава предимно в по-старите модели 5S и 6 , че с iOS 11 при тях беше пълен буламач.Иначе по-новите модели се представят добре с iOS 11 ,но и при тях се наблюдава от време на време по някой лаг и фрейм дроп.iOS 12 едва ли ще забърза кой знае колко устройствата, но поне ще е по- стабилна отколкото беше iOS 11. И все се надявах,че VoLТЕ ще се появи с iOS 12 за абонати на Теленор,ама май няма да го бъде и ще се чака още.....
  DSimeonov
 • Щом 5S стана по-бърз явно наистина има промени. Дори чакам да видя как е, така и така ще преподписвам май, може и аз едно SE да взема, да не нося все тая тухла дето я имам сега. :)
  sladyrko
 • Е нали била по-лека от 11
  tzincbg
 • Мерси...за един ден няма смисъл да се зори човек с такава гимнастика. А и моя iphone SE едвали ще живне много.
  botor