Ето каква оценка даде DXOMARK за камерата на Samsung Galaxy S20+

Към края на миналия месец DXOMARK публикува ревюто си на основната камера на актуалния смартфон флагман на Samsung Galaxy S20 Ultra. Сега компанията обяви резултатите от теста си на камерата и на Galaxy S20+.

Устройството получава общо 118 точки, 127 при снимки и 100 за видео. Това го нарежда на десета позиция в класацията на DXOMARK с една точка над Apple iPhone 11 Pro Max, Galaxy Note10+ 5G и Note10+. Той обаче изостава сериозно зад лидерите Huawei P40 Pro (128), Honor 30 Pro+ (125), Oppo Find X2 Pro (124) и Xiaomi Mi 10 Pro (124).

При снимките се отчитат точна експозиция дори при оскъдна околна светлина, широк динамичен обхват, ярки и приятни цветове, добри нива на детайлите на открито, както и отлично представяне на ултраширокоъгълната камера. Сред недостатъците са видимият шум, който е отличителен на закрито и при ниска околна светлина, а освен това се забелязват и ниски нива на детайлите при далечен зуум.

По отношение на снимането на видео съдържание DXO отбелязват, че устройството дава точна експозиция на целевия обект в повечето ситуации. Постигат се ярки и приятни цветове при снимане на открито, като освен това е наличен бърз и надежден автофокус. Разбира се, можем да отличим и някои недостатъци като видим шум при снимане на закрито и в условията на ниска околна осветеност. Според DXOMARK стабилизацията може да бъде подобрена, а моделът има и леко ограничен динамичен обхват.

Източник: DXOMARK

  • Всички коментари в Twitter са, че тази компания е с китайски инвестиции и не може да и се вярва на оценките. Там са завишени резултатите на всички китайски компании, за сметка на останалите. Част от коментарите дори са, че сайтът им има само английска и китайска версия...
    vagabonti