Ето как Fortnite работи при 60fps с новите модели iPhone

Ето как Fortnite работи при 60fps с новите модели iPhone

Наскоро Epic Games обяви, че с новите модели iPhone мобилната версия на хитовата игра Fortnite за iOS ще може да работи при кадрова честота 60fps. Това е впечатляващо постижение, което доближава приложението до изданието за игрови конзоли, но как е станало всичко? Eurogamer разкрива повече детайли около създаването на играта и се оказва, че освен малки модификации за отключване на кадровата честота и добавянето на опцията в настройките на Fortnite не са били правени никакви съществени промени в кода.

Препоръчани оферти

Основен принос за работата при 60 кадъра за секунда има чипсетът A12 Bionic, който не само е много мощен, но и има отлично термично представяне, което му позволява да поддържа високата кадрова честота дълго време без сериозно нагряване. Това е сериозен проблем за мобилните устройства, защото тогава се задействат механизми за намаляване на температурата чрез ограничаване на производителността на процесора и графичния ускорител. На теория и миналогодишният iPhone X може да поддържа работа при 60fps, но това ще доведе до прегряване на неговия чипсет A11 Bionic. Затова и при него Fortnite работи при 30fps.

Според Epic A12 Bionic позволява на Fortnite да рендира кадър за 8-10 ms, което означава, че за процесора ще има достатъчно време за "почивка". В същото време преходът към 7nm производствен процес също осигурява възможност за поддържане на високата кадрова честота без прегряване. Иначе 30fps е кадровата честота, която е включена по подразбиране, но потребителите на съвместими телефони (iPhone XS, XS Max и XR) имат опция за отключване на 60fps. Имайте предвид, че макар това да осигури плавна графика, то води и до загряване на телефона и по-бързо изчерпване на батерията. Повече за представянето на Fortnite можете да видите в това видео на Eurogamer.

Източник: Eurogamer

  • То на тази дървена графика от преди 10 години каква разлика да видиш?
    Я се опитай да подкараш нещо по-съвремено - God of War / Red Dead Redemption 2 / Monster Hunter: World / Assassin’s Creed Odyssey / Battlefield V и т.н. И ела пак да сравняваш ябълки с круши.
    PoceH_BS
  • Според Epic A12 Bionic позволява на Fortnite да рендира кадър за 8-10 ms, което означава, че за процесора ще има достатъчно време за "почивка". В същото време преходът към 7nm производствен процес също осигурява възможност за поддържане на високата кадрова честота без прегряване. Наистина, наистина впечатляващо. Почти не виждам разлика с конзолата XBOX ONE X. Страхотен чипсет са сложили Епъл.
    Ванката