Ето какво показа разглобяването на Samsung Galaxy Note9

Броени часове след официалното обявяване на Galaxy Note9 се появиха и снимки от фаблета в разглобен вид. От изображенията може добре да се види какво точно са променили Samsung в сравнение с миналогодишното издание. Батерията на Galaxy Note9 е с по-голям капацитет от тази на Note 8, но от Samsung не са искали да повишават гъстотата на клетките, за да не се рискуват. Поради това акумулаторът е с по-големи физически размери.

Цялостните габарити на устройството обаче са запазени почти непроменени, а това е постигнато чрез миниатюризация на дънната платка. Гнездото за стилуса S Pen също е променено и новият дизайн е значително по-устойчив на повреди. Промени спрямо миналата година има и при USB-C порта, който може вече да бъде заменян и без да се вади цялата дънна платка. Както вече стана дума, дъното е с намалени размери, но за сметка на това от Samsung са увеличили размера на високоговорителя, което би трябвало да доведе и до по-качествен звук.

Най-интересната част при Galaxy Note9 е медната тръба, която служи за разсейване на топлината от работата на чиспета. Тя е значително по-голяма като размер от сходните решения при други телефони от същия клас, включително и Galaxy Note8, което означава и по-добро охлаждане. Това от своя страна ще позволи на Note9 да издържи по-дълго на интензивна работа преди тактовата честота на процесора да бъде намалена автоматично. Като цяло устройството може да бъде ремонтирано по-лесно и по-евтино, а най-скъп продължава да бъде неговия извит дисплей, който се сменя с цялата рамка.

Източник: Hi Tech

  • Прочетах ти всички хейтърски коментари до един и разбрах три неща: мразиш Самсунг, мразиш Мобайлбългария но все пак четеш темите и си фен на Сони, защото си си купил уникалният и неповторим XZ Premium.
    Ванката