Ето колко издръжлив е Huawei Mate X2

Ето колко издръжлив е Huawei Mate X2

Тази година Huawei представи второто поколение на смартфона си със сгъваем дисплей Mate X2. Сега устройството попада и в ръцете на Зак от YouTube канала JerryRigEverything, който сподели видео, в което го подлага на редица изпитания.

При надраскването на външния дисплей телефонът се представя според очакванията и драскотините започват да се появяват при твърдост 6 по скалата на Моос. Сгъваемият екран очаквано издържа при твърдост 2, а дори с нокът можете да оставите следи.

По-интересен е тестът, при който той поставя пръст с по-едри частици върху основния дисплей и сгъва многократно телефона. Изглежда частиците не попадат в устройството, което би довело до проблем с пантата и дисплея.

Външният дисплей издържа 25 секунди при директно нагряване със запалка, а след това пикселите не възстановяват нормалната си работа. Вътрешният от друга страна издържа около 10 секунди.

Традиционно серията от изпитания завършва с опит за огъване с ръце. Тук е интересно, че моделът издържа и не се счупва или огъва. Идва ред и на опит за огъване в обратна посока от разгънато състояние, като пантата отново издържа без да се счупи.