Ето минималните хардуерни изисквания на Fortnite за Android

Ето минималните хардуерни изисквания на Fortnite за Android

Премиерата на версията на играта Fortnite за Android ще е съвсем скоро и ако трябва да вярваме на досегашните слухове, в началото тя ще е налична ексклузивно за потребителите на Samsung Galaxy Note9. Всичко ще стане ясно по-късно тази седмица при представянето на устройството, но вече се появи информация, че приложението ще е достъпно само за този смартфон за период от 30 дни, а освен това ще има втори период на ексклузивитет за избрани модели от серията Galaxy S, който ще продължи 60-90 дни. Всичко това означава, че потребителите на други устройства може да получат достъп до играта чак в края на годината. Неприятна ситуация за всички, които искат да се забавляват с хитовата игра, но нямат съвместимо устройство.

Аксесоари за:

Междувременно от XDA Developers са успели да получат достъп до APK файл Fortnite за Android и са имали възможност да разгледат съдържанието му. Засега играта не работи, защото Epic Games е ограничила достъпа до нея само за избрани акаунти, а инсталационният файл потвърждава информацията за първоначална съвместимост само с Galaxy Note9 и Galaxy Tab S4. Заедно с това потребител на форума е открил в сайта на Epic Games данни, че направилите предварителна поръчка за Galaxy Note9 ще получат като подарък 15 000 V-Bucks - това е виртуалната валута в играта. Бонусът е сериозен, защото е на стойност около 150 долара, но освен него очакваме и друго специално безплатно съдържание. Вече се заговори, че за нямащите интерес към играта ще има друга промоция с безжични слушалки AKG с еквивалентна стойност.

В сайта е открита и повече информация за минималните хардуерни изисквания за приложението. От нея става ясно, че Fortnite за Android има нужда от 64-битова версия на Android 5.0 или по-нова версия, поне 3GB RAM и графичен ускорител поне Adreno 530, Mali-G71 MP20 и Mali-G72 MP12. Това подсказва, че приложението е ограничено главно от производителността на графичния чип и ще работи главно с модели от по-висок клас с чипсети като Snapdragon 820 и Exynos 8895 или по-добри. Наскоро се появи информация за по-ниски хардуерни изисквания, но явно на Epic Games се е наложило да ги повиши, за да гарантира добрата работа на приложението. Вече се разбра, че Fortnite за Android няма да се разпространява през Play Store, но може би ще се появи в магазина Galaxy Apps, който е наличен в устройствата на Samsung.

Източник: XDA Developers (1), (2), (3), (4), Android Headlines

  • Да, но няма да се тегли от маркета ;)
    Боби13