Ето цените в България на LG G5 и аксесоарите за него

Ето цените в България на LG G5 и аксесоарите за него

Международните продажби на LG G5 ще започнат в началото на април, а в България го очакваме почти по същото време. Вече писахме, че VIVACOM и “Мтел” започнаха да приемат предварителни поръчки за очаквания смартфон, а междувременно той се появи и в предложенията на големите вериги магазини за техника, което ни дава възможност да разберем каква ще е свободната му свободната цена. Справката правим със сайта на “Техномаркет”, който показва и цените на останалите аксесоари от серията Friends. Според информацията началото на продажбите ще започнат на 15 април, а LG G5 ще се предлага в три цвята – златист, сребрист и сив.

Обявената цена на телефона е 1249 лева и в нея е включен и модула LG CAM PLUS, който предлага допълнителна батерия и бутони за управление на камерата. Той се предлага отделно за 169 лева, така че първите купувачи на G5 ще спестят известна сума. За сравнение актуалната цена на основния конкурент Samsung Galaxy S7 е 1370 лв. Другите налични аксесоари са камерата LG 360 CAM, която струва 449 лева, очилата за виртуална реалност LG 360 VR на същата цена и модула за феновете на качествения звук LG HI-FI PLUS, който в разработен с Bang & Olufsen и се продава за 329 лв.

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Както повечето колеги съгласен съм че идеята за модулите е интересна но цените само на модулите 7поред мен са твърде високи . Ке очакваме и други и както писа един от колегите дали ще са съвместими г6.
    sgs_maniak
  • Мда, V10 определено ми харесва много повече. Надявам се да има продължение на серията! Бих заменил Г4 с наследник на V10, стига да е в същия стил... Г5 не ми харесва и е с по-малък екран моя.
    Вито
  • Началото винаги е трудно. LG обаче са на прав път. Това е един от удачните начини да се направи модулен телефон. Аксесоарите са скъпи, защото предлагането е ограничено. След време ще доизкусурят дизайна, ще се появи разнообразие и изгодни предложения. Трябва само постоянство. Нещо което липсва на LG. Ето постигнаха връх в уникалния дизайна с V10 и бам, почваме от нулата - три-годишно старание в кофата. Така не се прави, трябваше сега да блеснат и да пожънат заслужени успехи от дългогодишния си труд. Комбинацията от скенера и бутони на гърба, симетрично разположената камера и датчици на LG бяха унукални. Принципно това е най-доброто им разположение. Сега с тази очиларка ...
    A4i
  • Еми аз коментирам първата стъпка, за която всъщност е новината. Телефона и аксесоарите, които скоро ще са в продажба. Ще видим какво ще дойде в бъдеще и тогава пак ще го коментираме. Както може да излязат страхотни модули, така може и нищо интересно да не видим. Както може да има много доволни от новата идея, така може и много хора да изпищят от проблеми след като 50 пъти извадят и вкарат батерията на телефона. Времето ще покаже. Но за момента не виждам нищо толкова интересно, едни скъпи и не особенно функционални добавки.
    board
  • Това, което представят от LG, е изключително просто- първа стъпка към една нова идея. Не ми се спори дали първата стъпка трябва да е доста по-стаиблна, защото съм съгласен, че като изпълнение новите идеи рядко струват нещо, но поне можем да гледаме на това като идея за бъдещето. Не мисля, че ти отива като човек, който от години проява интерес към темата, да изхъврли на боклука иновационна идея, само защото не му харесва първото изпълнение. Сам знаеш, че отнема време. Това исках да кажа стс "срам" и т.н.
    muamamu1
  • Все едно като зяпаме по няколко часа на ден в 5 инчовите си телефони, не си скапваме очите ;) [Quote]Аз говоря за цялостната иновация с модулите[/Quote] Аз не отричам, че идеята е добра, но като реализацията куца, какъв в смисъла? Кой точно е иновативния аксесоар? Дръжката за снимане ли? Разбирам да бяха сложили една ксенонова светкавица в дръжката, има си батерия и всичко нужно. Тогава да говорим за нещо смислено. А защо не направо един по-голям камера сензор, eдин пико проектор, едни мощни спикъри... Идеи много, но не видях нищо смислено от тях. Не са показали аксесоари, които се разработват и ще се пуснат в следващите месеци, за да има за какво да се хванеш. Не се говори за дълкосрочни планове, ако примерно сега си накупиш модули, ще можеш ли да ги ползваш с G6 или ще ги изхвърлиш? Това е проблема, че няма никаква яснора какво ще се случи. А ако няма да ползваш модули, тогава само носиш негативите от модулната структора. Телефона на практика е по-голям от S7 Edge, но с по-малък дисплей и 800mAh по-малка батерия. Времето ще покаже какво ще се случи, дано се реализира както трябва модулната идея, но поне за сега не ме грабва.
    board
  • Вито за да разбереш трябва да ги пробваш с някое vr 3d приложение примерно симулатор на влакче на ужасите или да гледаш някое 360-градусово видео от ютуба. Купи си някое "картонче" - аз взех едно от техното за 20 лева, качеството не е много добро и почти няма възможност за управление но става колкото да се запознаеш с технологията.
    AVKansazov
  • По какво можеш да познаеш кой е ходил на кино в мола - по кървясалите очи и отпечатъците на очилата :D На всеки човек му се отразява различно - мога да гледам с часове 3д или картонените очила(имам такива) и да не ми се отразява и да гледам 10 минути смарта докато ме лашка автобуса и да ми стане лошо.Наистина има голямо значение резолюцията - докато с очилата на лг-то ми вади прилична картина при s4-ката с фул хд пикселите ти вадят очите.Освен това не знам тези очила колко са оптимизирани, ако нямат жироскоп както са закачени с кабел към телефона просто ще бъдат абсолютно безполезни.
    AVKansazov
  • То това хубаво, но какво се случва със звука от домашното кино което имам? Да си сложа слушалки не ми се вижда комфортно в домашни условия. Тези очила предимно за каква цел се ползват, игри, филми или друго?
    Вито
  • [Quote]А и главоболие и дискомфорт се получава и от пиене, ама не виждам хората да са спрели да пият.[/Quote] Знаеш, че има изключения! :D Снощи гледах батманите на 3д и като се прибрах главата ме се пръскаше. Вярно беше по-дълъг от нормалното, но ако и с тези очила е така... Това примерно го виждам за удобство в самолет, автобус или влак. Пускаш си нещо да гледаш и не виждаш никой, разбира се ако пътуваш сам, иначе не е много възпитано, или пък всички си забиват главите в очилата... Определено добре звучи, стига да не почнеш да залягаш от ефектите на филма... :D Определено ще следя новините как влияят на очите.
    Вито
  • Точно първите 10-15 мин се чувстваш кофти - после се свиква. Естествено не трябва да се прекалява повече от 2 часа да се ползват примерно. Ако гледаш филм - си представете - има пред теб един голям екран - а ти се намираш в стая с различна мебелировка. Реално големия екран се вижда на няколко метра пред теб а не до очите ти.:)
    Belefor
  • Доколкото разбирам технологията, не мисля, че е по-вредно от киното и 3D филмите, на които се радваме там. Всяко нещо, с което се прекалява, може да доведе до дискомфорт, главоболие и т.н., но пък и не мисля, че ще има хора, които 6 дни (цифрата епримерна) ще ползват очилата от сутрин до късна нощ непрекъснато. А и главоболие и дискомфорт се получава и от пиене, ама не виждам хората да са спряли да пият. :D
    algor
  • И аз мисля, че е много вредно, от 2мм гледаш телефона с часове, всяко малко дете ще ти каже, че е вредно.
    cava
  • Това не е ли много вредно за очите?
    Вито
  • С покупката на S7 edge ми дойдоха и очилата - GEAR VR - за 1 седмица работа с тях - мога да кажа невероятни са. Вярно е , че понякога се виждат пикселите - но мисля , че това е само при някой апликации. NETFLIX е невероятен да си гледаш филм в леглото на голям екран ееееехаааааааааа поне 5 филма гледах вече....:):):)
    Belefor
  • Аз говоря за цялостната иновация с модулите. Разбира се, че не са идеални, но са първа генерация. Не мисля, че VR функциите са от такава важност, че да компенсират поредния сигурен ход на която и да е компания.
    muamamu1
  • Да ме е срам, ти сериозно ли? Изказвам мнение на база на опита ми с VR-ите и стоя зад думите си. Преди Gear VR съм пробвал Google Cardboard и други подобни решения за мобилни телефони. Идеята на виртуалната реалност е да те откъсне от реалния свят и да ти създаде нов, а когато виждаш околната светлина, ефекта не се получава толкова добре. Във VR-a седиш в тъмен киносалон, но лампата в хола ти свети в очите, яко нали. Всички други явно са глупаци да направят Oculus Rift, HTC Vive, Gear VR затворени, само LG са умните, да знаеш. При Gear VR ползваш QHD дисплея на телефона, което прави по 1440х1280 резолюция за всяко око и мога откровено да ти кажа, че не е достатъчна за качествен образ. А LG ползва 960 x 720 резолюция на око, което ще е страшно недостатъчно. Но най-важното е да имаш някакво съдържание за VR-a. Какво точно ще гледаш на VR-a на LG? Клипчета от youtube? При Gear VR-a имаш платформата на Oculus със стотици игри и приложения написани за телефона, разбираш ли разликата? Това което са направили LG е eдно компактно фешън VR-че, с което да можеш да се показваш навън, но не и да го ползваш за нещо по-смислено. За мен не си заслужава 450лв., но всеки си знае. Това е моето мнение, и да, не ме е срам от него. Само не разбрах какво мислиш ти за VR-ите, какво си пробвал, какво толкова ти харесва с очилата на LG, някакви аргументи нещо...
    board
  • Поне се опитват да представят нещо ново и удобно. Как не те хваща малко срам да тръбиш във форума за невероятния VR experience при Samsung, а после, когато някой представи нещо наистина ново и удобно (смислено също) да се оплакваш колко бил неудобен аксесоарът?! Разбира се, че LG няма да открие топлата вода. Историята им при мобилните телефони показва, че имат технологичните възможности за невероятен успех, но им липсва мозъка. Въпреки това представиха нещо ново. Продължават да търсят пътя напред. Samsung от 6 години залага само на сигурното. По-големи числа, по-големи копия и нищо ново. Хубаво, че някой видя възможност да изкарва пари на техен гръб (Facebook), та сега си играят с този VR. Колкото и да няма смисъл, поне правят нещо ново и различно. И пак идеята не е тяхна. Да не говорим за "уникланите" клавиатури, които представиха покрай последните си модели. Ебаси, понякога наистина си мисля, че като си купиш Samsung и ти слагат по 1 чип в главата.
    muamamu1
  • [Quote]Според мен обаче от всички аксесоари, най-много си заслужават очилата за VR.[/Quote] Аз не мисля, че много си заслужава този VR. Първо не покрива областа около очите, от където ще влиза много светлина от околния свят и ще ти чупи експириънса. Резолюцията е доста по-ниска от конкурентите. LG не показа никаква софтурна платформа за очилата, а точно съдържанието е ключово при подобни протукти.
    board
  • [Quote]Добре де, въпроса ми е, може ли телефона, когато е с cam-модула, да стой в хоризонтално положение на (масата например) като нормален телефон.[/Quote] Абсурдно изглежда на маса. Не знам в джоба как ще се побере. Голяма глупост този модул. Добрата идея за модулен телефон е тотално прецакана от LG, заради липса на идеи как да го използват. Хардуерен бутон за управление на софтуерен зум, гениално просто...
    board