Fairphone 3 е смартфон в средния клас с модулен дизайн

Fairphone 3 е смартфон в средния клас с модулен дизайн

Fairphone е сред интересните концепции за модулни смартфони, макар че цената на продуктите в серията е по-висока от очакваното за характеристиките им. Това е така, защото създателите на проекта имат за цел да предоставят устройства с по-дълъг живот, както и да осигурят адекватно заплащане на работниците, които ги изработват. В моделите на компанията се използват възобновяеми и рециклирани материали, което означава, че имат по-малко въздействие върху околната среда.

Може би най-интересният аспект при тях е модулният им характер, който позволява по-лесното отстраняване на повреди. Най-новият модел в серията - Fairphone 3, идва с редица подобрения спрямо предшественика си, като разполага с по-голям 5.7-инчов екран със съотношение на страните 18:9. Сред останалите параметри откриваме още чипсет Snapdragon 632, 4GB RAM, 64GB разширяема памет и сменяема батерия с капацитет 3000 mAh и технология за бързо зареждане Quick Charge 3.

Основната камера е с 12-мегапикселов сензор Sony IMX363 с бленда f/1.8, а предната е с 8MP сензор, като в софтуерно отношение е налична Android 9 Pie. В модела откриваме още 3.5 мм жак за слушалки, USB Type-C порт, както и четец за отпечатъци на гърба. Цената на Fairphone 3 е 450 евро, а доставките му започват през септември.

Източник: Fairphone

Оферти на деня