Fortnite вече е налична и през Google Play Store

Fortnite вече е налична и през Google Play Store

Една от най-популярни игри през последните години – Fortnite, вече е достъпна за Android и през магазина за приложения на Google Play Store. Досега заглавието беше налично чрез директно изтегляне от сайта на разработчика ѝ Epic Games. Тази практика беше предприета от компанията заради изискването на Google приложенията в магазина ѝ да използват нейните услуги за разплащания и покупки в играта.

Миналата година Epic посочиха, че таксата от 30% от покупките, която изисква Google, е незаконна, тъй като платформата на компанията държи над 50% от пазара. Сега от Epic Games заявяват пред Polygon, че са променили политиката си поради трудностите пред разпространението на приложения извън Play Store.

Това се случва под формата на постоянни предупреждения към потребителите по отношение на сигурността, ограничаващи споразумения с производители и оператори, предупреждения от Google, че инсталираните извън Play Store приложения са опасни и наличието на функции като Google Play Protect, които директно блокират инсталираните от други места приложения. Въпреки появата на играта в Play Store Epic ще продължи да я разпространява и през собствения си сайт.

Източник: Polygon