Френски дизайнери вдъхват нов живот на Motorola StarTac и Nokia 3210

Френски дизайнери вдъхват нов живот на Motorola StarTac и Nokia 3210
Писна ли ви от смартфони и приложения? Смятате ли, че вече сме се превърнали в роби на технологиите и е време да се върнем към по-стойностните неща в живота и естественото общуване? Ако отговорът е положителен, то значи сте сред потребителите на френската компания Lekki. Тя се е захванала със задачата да вдъхне живот на класически ретро телефони, които да ни стимулират да използваме само основните им възможности - разговорите и работата с текстови съобщения. Освен това идеята има и еконасоченост - удълженият срок на използване на телефоните намалява и парниковите емисии.

Устройствата са се сдобили с нови и по-цветни панели, нови батерии и опаковки. Засега в портфолиото на Lekki са два много добре познати и обичани от мнозина телефони - Motorola StarTac и Nokia 3210. И двата имат историческа стойност. StarTac е първият сгъваем телефон на пазара и освен това е сред най-успешните модели изобщо с над 60 милиона продадени броя. Nokia 3210 въвежда екстри като вградена антена, композитор на мелодии, T9 речник за бързо въвеждане на текст и три игри, сред които и Snake, и успява да се продаде в над 160 милионен тираж. Предвид всичко това цените, на които Lekki предлага телефоните, са съвсем приемливи - тази на Motorola StarTac започва от 125 евро, а на Nokia 3210 стартира от 75 евро.

http://www.lekki.fr

Препоръчани оферти

 • Браво, браво, виждам че и други хора са се позамислили над факта че съвременното общество се дигитализира малко в повече от "максимално допустимите норми" :D
  YZ
 • Мисля да поръчам StarTAC-a от този сайт...
  fashion_m
 • ами в града с нормално добър обхват без издърпана антена си е фул чертички.извън града не съм го пробвал...между другото само,има Стартак със цели големи сим карти(моделите Startac 75,Startac 85),а този който са го пуснали обновен французите е със малка сим карта-съвременните карти както са-модела е Startac 130. 8110 не помня точно откъде е,....събирам телефони от всякъде-от познати,по обяви,от чужбина....събирам само работещи апарати,така че състоянието за което питаш ,е добро....
  builder
 • Ааа леле 3210 беше първия ми официален телефон , който си го бях купил, и го продадох за да си взема алкател уан тъч 512 в добрите стари времена... много стабилно телефонче беше.
  sfan
 • Издърпването на антената на СтарТак-а колко чертички сигнал качва? И тази Нокиа 8110 от къде си я взел и в какво състояние ти е?
  fashion_m
 • И аз никога не съм разбирал манията по винтидж неща.
  deezel
 • И аз никога не съм разбирал манията по винтидж неща.
  deezel
 • Бойс, в нета се намира инфо, че Apple ще пусне часовник на базата на iPod Nano, които може да се обзаведе и с GSM модем след време. Може би с около 2 инча мултитач капацитивен екран с хибридна electronic-paper/SAMOLED матрица. Каква носталгия ви гони в този технологичен свят. Примерно ако някой колега е броил една капа пари навремето за тухла-телефон и той още си работи - защо да го изхвърля? Но да си купиш такъв днес, при положение че на бунището за електронни отпадъци булдозерите валират планини от поподобни боклуци ???
  A4i
 • "Nokia 3210 въвежда екстри като вградена антена, композитор на мелодии, T9 речник за бързо въвеждане на текст и три игри" Трите игри ги имаше в по-стари модели, мисля че в 6110 се появиха за първи път.
  strk
 • От години колекционирам всякакви стари телефони,и тази новина много ми хареса :) Браво за идеята! Сигурно ако има интерес,ще добавят и други ретро модели...Не че не ползвам новите супер функционални смартфони,но тези класики предизвикват едно специално усещане.....Старите комуникатори на Нокия са ми слабост...Сименс СЛ10...Нокиа 8110 от Матрицата...Ехххх,имам ги всички тези,но ако видя и други хора по улицата да ги използват-яко! А между другото,не е задължително да издърпваш антенката на Стартака преди да говориш :) Това само в Америка са го правили тогава,че им било слабо покритието :)
  builder
 • На мен не ми писна от смартфони и приложения, но много ми харесва Motorola StarTAC, този телефон е икона във филмовата индустрия, участва в много филми, вдъхновен е от комуникатора в Star Trek... невероятен е. Много ми харесва че като ти звънят, първо издърпваш антенката, после отваряш телефона и говориш. Точно както в амиериканските филми от 90-те години. Винаги съм го искал този телефон. Виждам, че има и вариант да се купи "оригинал". Това пак ли е refurbished? Малко се притеснявам че трябва да купя използван телефон...
  fashion_m
 • [Quote]Писна ли ви от смартфони и приложения? Смятате ли, че вече сме се превърнали в роби на технологиите и е време да се върнем към по-стойностните неща в живота и естественото общуване?[/Quote] ДА, ДА и пак ДА ..
  asenna5
 • http://www.lekki.fr с доставката до българия излиза 134 евро
  chilko