Galaxy Fold ще се появи на 26 април и ще е рекордно скъп

Galaxy Fold ще се появи на 26 април и ще е рекордно скъп

Първият смартфон, който бе представен от Samsung по време на днешния Unpacked, бе дългоочакваният Galaxy Fold. Устройството е първото със сгъваем дисплей на корейската компания и изобщо на пазара, макар че в края на миналата година такъв модел представи китайската компания Royole. Смартфонът ще се появи официално в търговската мрежа в САЩ на 26 април, а цената му ще започва от 1980 долара. Обавена е поддръжка от операторите AT&T и T-Mobile.

Препоръчани оферти

Срещу тази сума потребителите ще получат смартфон с два дисплея, който може да се използва едновременно и като телефон, и като таблет. Устройството ще има версии с поддръжка на LTE и 5G мрежи, което също е новост. От Samsung се похвалиха специално с пантите за сгъване на дисплея на Galaxy Fold. Освен висока издръжливост и дълъг експлоатационен живот те ще могат да допринесат и за индивидуалността на телефона, защото потребителят ще може да избира между различни цветове.

Сред храктеристиките откриваме 512GB памет, 7nm процесор и 12GB RAM. Батерията е двойна и с капацитет 4380 mAh. По време на демонстрацията бе показан и интерфейсът, който е специално адаптиран за сгъваемия екран. Така например собственикът на смартфона ще може да отвори дадено приложение на малкия 4.58-инчов основен дисплей (840 x 1960) и след това при нужда ще може да продължи работата си от същото място на големия 7.3-инчов панел (1536 x 2152 пиксела).

Смартфонът има 6 камери. Предната е двойна с 10МР+8МР сензори, а основната включва 16MP сензор с ултра широкоъгълна оптика, 12MP основен сензор с променлива бленда и OIS и 12MP сензор с 2х телефото оптика и стабилизация. Над предния дисплей е добавена и още една 10МР камера. В края на презентацията бе обявено, че в пакета на Galaxy Fold ще има и допълнителни аксесоари. Със сигурност към устройството ще бъдат приложени безжични слушалки, а на различните пазари вероятно ще има и други екстри.

Източник: Samsung

 • Погледнете телефона от позиция 3 Учудващо прилича на Galaxy Fold
  Линк към YouTube
  https://m.youtube.com/watch?v=s_Sf4wfwvzI
  andrianivanov
 • Пак не ми се вижда мнението, писна ми. Най-интересното беше оня ден, когато имах отговор от iWolf и Centur, но едното мнение не се показваше на айфона, а другото го нямаше на Самсунга. С двата телефона видях всички мнения :lol:

  Иначе този fold изобщо не ми харесва.
  През 3-4 години купувам таблет и не виждам смисъл да взимам подобно устройство. А и ноутовете като размер са ми повече от удобни.
  Ей това се нарича мултиплатформен форум. Трябва ти по едно устройство от всяка платформа за да го виждаш :D

  Аз си мисля че идеята със сгъваемите екрани е яка, но Fold е нещо като версия 0.8 Beta.
  board
 • Пак не ми се вижда мнението, писна ми. Със сигурност от сега на татък всички вече ще правят такива телефони Абе не знам колко са готови всички да правят такива телефони. След като на Самсунг им отне толкова години за пуснат в продажба сгъваемо устройство. То е ясно, че всеки може да скалъпи нещо, колкото да покаже мускули, но едва ли скоро ще видим много решения готови за крайния потребител.
  board
 • @todortk Че то това си е бизнес модел от доста отдавна. Така работят корпорациите (Facebook, Microsoft, Google, Intel, Nvidia, Sony). Появи се старт-ъп и измисли нещо революционно, дали като софтуерен алгоритъм, дали като приложение (ап), дали в хардуерно отношение или бизнес в отделна ниша. Къде е конкуренцията, като Facebook притежава Whatsapp, Instagram и още десетки революционни старт-ъпи, а Microsoft освен всичко друго закупи и LinkedIn, a 90% от бизнес потребителите в световен мащаб използват тяхната екосистема (календари, клауд, системи за вътрешна мрежа, комуникация между компютрите, бази данни и механизми за управлението им), да не говорим за Google, Intel и Nvidia. Ако не бяха закупили всички старт-ъпи и по-малки конкуренти, които им правеха цепено, досега щяхме да имаме х86 процесори с по 20 ядра на 7 nm на цените на AMD, а видеокарти с x2 качеството на Nvidia RTX 2080Ti щяха да са на 1/3 и отгоре по-ниска цена. Ама не става така. Старт-ъпите се хвалят, че някой изсипал половин милион в тях (и ги затворил удобно след това), а иновациите за сметка на алчността остават за след 20 години..., евентуално...

  Колкото до Fold, изглежда много добре на хартия - особено заради паметта, RAM-a, еветуално безсмисленото за момента 5G и камерата - но в цялост, поне за мен в момента, е една голяма безсмислица. А да не говорим за ремонти или недай си боже да го изпуснеш... Ще видим развитието на технологията във времето...
  MEnergy
 • Ами то това е идеята на патентите - да са достатъчно общи, че да можеш да съдиш всеки, който прави нещо подобно и достатъчно подробни за да ти одобрят патента.
  Всеки може да се сети за различни варианти за сгъване на такъв тип телефон. Епъл просто са отделили време и пари да го опишат и патентоват. За мен това с патентите е много кофти идея. Първия който измисли и патентова нещо има право да го произвежда и използва, независимо дали някой друг се е сетил за същото нещо. По този начин се трепе конкуренцията. Примерно сто фирми работят в една насока. В момента в който първата от тях стигне до едно решение всички останали, които вървят по пътя към същото или подобно решение са прецакани, независимо дали са на дни, месеци или часове от него. Всичките усилия отиват на вятъра.
  todortk
 • Доколкото виждам патента е за идеята за сгъваем телефон- в него няма нищо техническо. Можеха да пуснат заявка за подобен патент през 2005, 2010, 2015 и щеше да изглежда по абсолютно същия начин. Представа си нямам , може това да разрешено за показ.  Sent from my [emoji3491] using Tapatalk
  Jonne
 • Със сигурност от сега на татък всички вече ще правят такива телефони Абе не знам колко са готови всички да правят такива телефони. След като на Самсунг им отне толкова години за пуснат в продажба сгъваемо устройство. То е ясно, че всеки може да скалъпи нещо, колкото да покаже мускули, но едва ли скоро ще видим много решения готови за крайния потребител.
  board
 • Доколкото виждам патента е за идеята за сгъваем телефон- в него няма нищо техническо. Можеха да пуснат заявка за подобен патент през 2005, 2010, 2015 и щеше да изглежда по абсолютно същия начин.
  iavorski
 • Със сигурност от сега на татък всички вече ще правят такива телефони, само не знам apple след колко време(години) ще пуснат техен сгъваем модел. Дори след десет години да го пуснат пак ще бъдат "първите" https://nl.letsgodigital.org/uploads/2019/02/apple-iphone.pdf


  Sent from my [emoji3491] using Tapatalk
  Jonne
 • Със сигурност от сега на татък всички вече ще правят такива телефони, само не знам apple след колко време(години) ще пуснат техен сгъваем модел.
  Холандски сайт пусна патента на епъл за сгъваем телефон.
  А това самсунгче .... в България ще се продава за 4500-5000 лева ама както ни е известно цаните им бързо падат  Sent from my [emoji3491] using Tapatalk
  Jonne
 • Със сигурност от сега на татък всички вече ще правят такива телефони, само не знам apple след колко време(години) ще пуснат техен сгъваем модел. Дори след десет години да го пуснат пак ще бъдат "първите"
  todortk
 • Според мен е напълно безмислен този модел. След година ще има проблеми заради това сгъване. Никога няма да си купя такъв тип телефон. От година ZTE продават такъв модел. Но никой още не го е похвалил.
  NIkolay Nuk
 • Със сигурност от сега на татък всички вече ще правят такива телефони, само не знам apple след колко време(години) ще пуснат техен сгъваем модел.
  danilov
 • Не ми харесва ,че първия екран е с малък инч . Ако беше с по-голям нещо като 6,1 бих се замислил,но като цяло излишно на пазара към този етап.
  noextazy
 • Цената му също не е кой знае колко смислена, имайки предвид, че печалбата при последните няколко флагмана на комапнията е главоломна. Т.е. R&D разходите спокойно са изплатени вече, защото реална иновация така и така липсваше през последните години. Ама нали е новичко, няма как да не излакомят за лесна печалба. Пък нека им пълним джоба. Е, поне този път наистина има смисъл - нещо ново, нещо интересно. Не че лично аз съм тръгнал да им пълня лакомите гуши, особено като се има предвид, че се чакат подобни модели от още поне 2-3 компании. Но да живее формата на бъдещето! Или поне за следващите 3-4 години преди да изхвърлим телефоните като цяло и да ги прехвърлим я на китката, я на главата, я кой знае къде.
  muamamu1
 • Честно казано след Galaxy Fold всичко друго е безсмислено.
  Ванката