Samsung Galaxy Watch Active 2 има сензорна рамка и повече екстри

Samsung Galaxy Watch Active 2 има сензорна рамка и повече екстри

Половин година след представянето на умния часовник Galaxy Watch Active, Samsung анонсира неговия наследник, който логично се казва Galaxy Watch Active 2. Едно от основните нововъведения в устройството е възможност за навигация в системния интерфейс чрез жестове върху рамката. По този начин ще е възможно например скролиране в менютата, а освен това е наличен и вибрационен ефект, който подсказва, че съответното действие е отчетено.

Подобрени са сензорът за проследяване на сърдечния ритъм и акселерометърът, а освен това Galaxy Watch Active 2 разполага с опция за изготвяне на електрокардиограма (ЕКГ). Както обаче се очакваше, тя няма да е налична при дебюта на устройството, а ще дойде на по-късен етап. Сред опциите за свързване са Wi-Fi, Bluetooth 5.0 и NFC (за мобилни разплащания), както и GPS за проследяване на тренировките без нужда от смартфон. Часовникът може да работи с Android и iOS.

По отношение на дизайна са налични два размера – 40 мм и 44 мм, а освен това ще са налични варианти с Bluetooth и LTE, които съответно ще са с алуминиева и стоманена конструкция. Алуминиевите версии ще се предлагат в сребристo, чернo и розовo злато с каишки от флуороеластомер, а стоманените – в сребристо, черно и златисто с кожени каишки. Компанията предлага и други видове каишки, а освен това и двете версии са съвместими с универсалните 20-милиметрови решения.

В зависимост от размера на часовника е наличен Super AMOLED екран с диагонал 1.4"/1.2" и резолюция 360 х 360 пиксела, а защитното покритие е Corning Gorilla Glass DX+. Сред останалите основни параметри на Galaxy Watch Active 2 са чипсет Exynos 9110, 768MB RAM (1GB при LTE вариантите), 4GB памет за съхранение на файлове и батерия с капацитет 340 mAh при 44-милиметровия модел и 247 mAh при 40-милиметровия.

Часовникът има сертификация за прахо- и водоустойчивост, а освен това отговаря на стандартите за издръжливост MIL-STD-810G. В софтуерно отношение е използвана платформата Tizen с поддръжка за гласови наставления при тренировка от виртуалния асистент Bixby. Samsung добавя и нова функционалност на име My Style, която позволява на потребителите да създават собствени циферблати. Сред възможните опции са добавяне на снимка, заснета с телефона. Поддържа се и офлайн синхронизация на плейлисти от Spotify, а и възможност за възпроизвеждане на клипове от YouTube. В САЩ Galaxy Watch Active 2 ще е наличен от 27 септември на цена от 279 долара.

Източник: Samsung

 • Стоманата се драска по-трудно. Алиминия блести грозно след най-лекото драскане.
  SteveHG
 • Заслужава ли си 200 лв отгоре само заради това че е стоманен? Смятам да си го взема но алуминиевия е 600, а другия 800 лв. Ако беше със сим слот...Така или иначе 600 лв са много
  BANANA_18
 • Не. В България не се продават с LTE.
  Моят е 44mm - bluetooth.
  SteveHG
 • Stainless steel 44mm само LTE версия ли има?
  BANANA_18
 • Аз съм с 44 мм SM-R820 и говоря през него без проблем. И нещо друго - смятах, че сензорния ринг ще е неудобен, но заради липсата на ръбове в края на дисплея ми е по-комфортно без него.
  dardanov
 • С какъв модел си точно , защото по ревютата на всякъде го дават без микрофон и говорител новия модел.
  donleone
 • Да, има микрофон и говорителче.
  SteveHG
 • Може ли да се отговори на телефонно обаждане от него.
  donleone
 • Да от началото на месеца съм с 44mm стомана. Многое е добър и лек. Преди имах 46mm, тно този е по-добър. Малко трудно се свиква със сензорната рамка.
  SteveHG
 • Някой има ли го вече? Какви Ви са вчечатленията?
  BANANA_18