Garmin Fenix Chronos е стилен и функционален, но цената достига 1500 долара

Garmin Fenix Chronos е стилен и функционален, но цената достига 1500 долара

Луксозните умни часовници не са рядкост, но обикновено ги свързваме с брандове като TAG Heuer, които имат сериозни традиции в създаването на класически часовници. Garmin обаче има други идеи и ги демонстрира с премиерата на новия модел Fenix Chronos, който комбинира разнообразните възможности за отчитане на физическата активност от чудесния Fenix 3 с подобрен дизайн и премиум материали за изработка, за да се получи устройство, което може с лекота да се ползва и в планината, и на изискан прием.

Аксесоари за:

Fenix Chronos може да показва нотификации от свързаните смартфони с Android, iOS или Windows Phone, а сред техническите характеристики са 1,2” Chroma дисплей с LED подсветка и покритие от сапфирено стъкло, EXO антена за позициониране чрез GPS и Glonass, водоустойчивост на дълбочина до 100 метра и сензор Elevate за 24/7 отчитане на пулса. Персонализирането става чрез магазина ConnectIQ, който осигурява достъп до допълнителни приложения, уиджети и циферблати.

Джаджата има изобилие от сензори (висотомер, компас, барометър) и може да отчита разнообразни физически дейности, а многобройните опции за настройка ни впечатлиха силно, докато тествахме модела fenix 3 HR. Батерията може да осигури до 13 часа работа с включен GPS приемник, 25 часа работа в UltraTrac режим за пестене на енергия и една седмица в режим, който показва само времето.

Цената на устройството е подобаваща на това описание – версията със стоманен корпус и кожена каишка струва 900 долара, а за 100 долара повече може да се комбинира със стоманена верижка. Ще трябва обаче да се разделите с 1500 долара, ако решите да заложите на топ модела, чийто корпус и верижка са изработени от титаниева сплав. За 1500 долара можете да се сдобиете и с TAG Heuer Connected, но пък възможностите му със сигурност няма да се доближат до тези на Fenix Chronos.

Източник: Garmin