Геймърските слушалки на Audeze обещават качествен 3D звук

Слушалките на компанията Audeze са добре познати на аудиофилите, но скоро от нейната технология ще могат да се възползват и геймърите. Това ще стане с новите слушалки Mobius, които в момента могат да се закупят през платформата за споделено финансиране Indiegogo за 250 долара, което е сериозно намаление спрямо крайната цена от 400 долара, когато се появят на пазара през лятото. Подобно на останалите продукти на Audeze и новите ползват планарно-магнитна технология, но към тях е добавена система за 3D звук, която работи различно от останалите геймърски продукти.

Слушалките поставят потребителя в центъра и спрямо него осигуряват звуковите ефекти от неподвижните източници на звук, чиято позиция не се променя, докато въртите глава (движението се отчита с висока прецизност 1000 пъти в секунда). Така се осигурява реализъм за разлика от работата на повечето геймърски слушалки, които включват съраунд ефекти за създаване на по-широка звукова картина с позициониращи елементи. Центрирането на звука става с натискане на бутон върху слушалките, но при желание този ефект може да се изключи. Има и възможност за персонализиране на алгоритъма с промяна на обема на виртуалната стая около вас.

Audeze Mobius са снабдени с микрофон, който може да бъде свален, когато искате просто да послушате музика с тях. Добавени са и Bluetooth възможности с поддръжка на безжичния кодек LDAC, който поддържа предаване на музика с битрейт до 990 kbps и вече се поддържа от всички телефони с Android Oreo. Включена е и поддръжка за кодек AAC за работа с продуктите на Apple. Слушалките обещават повече от 10 часа работа с едно зареждане, което става през USB-C порт, а освен безжично могат да се ползват и чрез 3,5 мм аудио кабел, USB-C или USB-A връзка.

Източник: Audeze, Indiegogo