Гласовият асистент на Huawei вече е наличен в тези страни

Гласовият асистент на Huawei вече е наличен в тези страни

Заедно с новата си серия смартфони P40, Huawei представи и виртуалния асистент Celia. Сега чрез нов ъпдейт с версия EMUI 10.1.0.121 той достига до повече потребители. Актуализацията е с размер 1.14GB и в нея влизат и поправките за сигурността на Android за април.

Celia е наличен на английски, френски и испански език, засега ексклузивно в Обединеното кралство, Франция, Испания, Чили, Мексико и Колумбия. Чрез асистента потребителите имат възможност да извършват редица задачи, включително проверка на времето, настройка на аларма и т.н. Достъпна е и функционалност, наподобяваща на Google Lens за превод на текст през камерата, както и търсене на снимки и продукти.

Активирането на асистента става чрез командата „Hey Celia“ или чрез задържане на бутона за включване. През идните месеци новата функционалност би трябвало да стане достъпна в повече региони и за устройства чрез нов ъпдейт.

Източници: XDA Developers, Huawei


Втора употреба с гаранция

  • Ще продължим да му го задаваме :) Сигурно е например със Сименс от преди 20-на години, но и там има някоя китайска част !
    Боби13
  • Знаеш ли колко пъти му е задаван тоя въпрос?След това - мълчание, после пак се изцепи.Явно е въздишал по някоя азиатка ама не му е пуснала затова ги мрази толкова :lol:
    AVKansazov
  • А ти не ползваш продукт, в който няма вложен китайска0и елемент, нали ? :) :) :) :) :) Интересно ми е какъв телефон имаш, в който няма нито една част, която да е свързана с Китай ?
    Боби13
  • Ъмм, на кого му пука? Все едно да кажеш Сааб пускат нов двигател...:))) То хубаво, ама както се казва "късно е, либе, за китка" Тая фирма е фитка още от миналата година, ама жълтите дават ли, дават и последните кинти на някои продажен заблуден драскач да се изкаже:)) А и по принцип, с оглед на чумата, която причиниха на света и заради паметта на загиналите, по-добре не пишете за китайски фирми, ок?
    strikercho