Глобиха оператор заради отказ за пренос на номер

Глобиха оператор заради отказ за пренос на номер
Сигурно всички абонати на мобилните оператори помнят перипетиите, с които беше въведена преносимостта на номерата, както и множеството бюрократични спънки, с които операторите се опитваха да ограничат възможностите за преминаване към друг оператор при запазване на телефонния номер. Изглежда, че все пак справедливост може да има и за крайните потребители. Оказа се, че клиент, на който оператор е отказал неоснователно пренос на номера, е подал жалба, резултатът от която е глоба в размер на 60 000 лева за провинилата се компания.

Според информацията на вестник "Марица" Веселин Илиев от Пазарджик е отговарял на всички условия, за да смени оператора и да запази номера си, но компанията, с която първоначално е имал договор, му е отказала. Илиев е подал жалба в Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), която е наложила глоба на оператора, която е била отменена на първа инстанция от съда, но е била потвърдена на втора. Трябва да отбележим и че 60 000 е максималният размер на глобата, предвидена от закона за оператор, който не спазва условията за преносимост на номерата.

http://marica.bg/show.php?id=92159

 • Това се казва глоба и то само от оплакване на 1 човек. Тоз набързо е изкарал пари за една къща в Пазарджик :) Друг е въпроса, че бих повярвал едва като видя информацията в някой по-известен вестник или го обявят по новините.
  nmnikolov
 • Има, има значение ;) Затова и не го споменават, нищо, че когато е удобно все се повтаря безумното клише, че нямало отрицателна реклама.
  mkpetrov
 • Няма значение кой е КОоператора;) така трябва да се постъпва с всички(yes)(yes)(yes)(yes)(yes) Съгласен (yes)
  Обективният
 • Няма значение кой е КОоператора;) така трябва да се постъпва с всички(yes)(yes)(yes)(yes)(yes)
  rado243
 • Може би \"Това е твоят глас\"...:D
  Ванката