GLOBUL представи услугата i-mode

GLOBUL представи услугата i-mode
На пресконференция, проведена днес в уникалната Стратосфера, издигната специално до НДК в столицата, GLOBUL представи i-mode - най-новата мобилна услуга, която стъпва на българския пазар. Българската й премиера е резултат от сътрудничеството между компанията, COSMOTE и стратегическия им партньор NTT DoCoMo, най-големия мобилен оператор в Япония. i-mode се използва от 53 милиона потребители в 16 страни по света, а COSMOTE започна да я предлага в Гърция през юни 2004 г.
В българския вариант услугата е достъпна за всички клиенти на GLOBUL - абонати на договор и потребители на предплатени услуги. i-mode е лесна за употреба, като чрез нея и специални телефони потребителите получават достъп до сайтове с различно тематично съдържание. Такова в момента осигуряват 45 официални български и чуждестранни партньори, сред които компании като CNN, EuroNews, Eurosport, Dir.bg, Economedia, Jobs.bg и др., като броят им ще се увеличава. Разбира се, освен до официалните i-mode сайтове, потребителите имат достъп и до няколко десетки хиляди неофициални.
В момента GLOBUL предлага на клиентите си три i-mode телефони - Samsung S400i, Motorola L6i и Motorola L7i. Потребителите не заплащат никаква такса за активация на услугата или за абонамент за нея, а само за действително използваното количество информация - 2,40 лв./MB при разглеждане на сайтове, изпращане и получаването на писма или сваляне на файлове без първите 200KB, които са безплатни. Всеки официален i-mode сайт има безплатни и платени секции, които са достъпни след абонамент, който варира от 0 до 6 лв. Независимите сайтове не изискват абонамент и при тях се таксува само количеството изпратени и получени данни. От 18 септември до 31 октомври GLOBUL предлага и безплатен промоционален период за ползване на i-mode, който включва безплатен GPRS трафик до 5MB и безплатен месечен абонамент за всички i-mode сайтове.
Повече за услугата може да прочетете в нейният официален български сайт http://www.imode.bg .