God of War получава подобрен графичен режим за PlayStation 5

God of War получава подобрен графичен режим за PlayStation 5

Играта God of War (2018) е едно от най-впечатляващите заглавия за PlayStation 4, а освен това е достъпно и за потребителите на PlayStation 5, включително и безплатно като част от селекцията PlayStation Plus Collection за абонатите на PlayStation Plus. Днес играта получава безплатен ъпдейт, който ще й позволи да се възползва по-добре от мощния хардуер на PS5.

В PlayStation 4 Pro God of War (2018) предлага два графични режима, които са насочени към различни неща - производителност или резолюция. Първият отключва кадровата честота и ограничава резолюцията до 1080р, а вторият предлага checkerboard 4K резолюция при 30 fps.

Новият ъпдейт за PS5 въвежда нов графичен режим по подразбиране (enhanced performance experience), който на практика предлага най-доброто от предишните два, като осигурява рендиране на играта при 60 fps и в 4K резолюция. Винаги можете да се върнете към предходния PlayStation 4 режим "favor resolution", като изберете "original performance experience", който ще предложи 4K при 30 fps.

Източник: Santa Monica Studio