Голямата награда в конкурса на Huawei за мобилна фотография е 20 000 долара

Huawei обяви старта на второто издание на конкурса за мобилна фотография NEXT-IMAGE Awards, в който могат да се включат всички потребители на смартфони на компанията. Точно така, инициативата, която се подкрепя от International Centre of Photography (ICP), е предназначена само за ползващите телефони с марката Huawei. Компанията представя това като начин да помогне на своите клиенти да покажат на света галерия с най-добрите си снимки или клипове.

Миналата година за участие в NEXT-IMAGE са били изпратени 157 000 творби от 90 различни страни, а от тях са били избрани 500 финалиста. Тази година в конкурса има 6 категории - Good Night (забавни моменти при ниска осветеност), Faces (портрети), Hello, Life! (всекидневни емоции или вдъхновения), Check-In (откриване на нови места и преживявания), Timeline (истории във видео с дължина до 30 секунди) и Story Board (разказване на история в 9 кадъра). Всеки участник може да се включи с до 30 файла.

След това от всички кандидатури ще бъдат избрани 500 финалиста, които ще бъдат оценени от професионално жури. В крайна сметка ще бъде определен носител на голямата награда, който ще получи 20 000 долара, смартфон Huawei P20 Pro и лаптоп MateBook X Pro. Заедно с това ще бъдат селектирани 6 победители в отделните категории и още 50 подгласници, които също ще вземат награди. Снимки и видео за участие ще се приемат през сайта на инициативата до 19 часа наше време на 31 август.

Източник: Huawei