Google ъпгрейдна бекъп системата за Android без никой да разбере

Google ъпгрейдна бекъп системата за Android без никой да разбере

Изглежда Google ъпдейтва бекъп системите за Android смартфоните към значително по-добра версия от досегашната. Наречена Backup by Google One, новата система не беше обект на шумни обявления от страна на Google. Въпреки това системата ще замени съществуващите методи за бекъп, като изглежда новите функции ще са достъпни по-масово в следващите седмици.

За да получите този ъпдейт няма да се налага да правите нищо специално. Просто следете настройките на телефона си, където backup настройката ще трябва да се промени на Backups by Google One. Когато промяната се случи ще можете да избирате по-специфични неща, които да се бекъпнат на телефона ви, като MMS и SMS съобщения. Преди неща като MMS, снимки, клипове и тапети трябваше да се синхронизират с различно приложение, според телефона, който използвате. Много телефони вече имат такива функции, но сега би трябвало процесът да е по-лесен.

След като инструментът на системно ниво започне да прави бекъпите, трябва да имате по-лесен и бърз контрол за бекъп от един интерфейс. Пълният списък с неща, които Backups by Google One ще управлява са информация за приложенията, история на обажданията, настройки на устройството, съобщения, Wi-Fi пароли, тапети, системни настройки, снимки, видеа и други.

Въпреки името си Backup by Google One не иска абонамент за Google One. Вместо това системата напълно заменя досегашните бекъп опции в Android телефоните. Единственото условие е да осигурите нужното пространство в Google Drive, което може да е повече от безплатните 15GB.