Google Fit получи нов дизайн и функционалност

Google обяви, че през идните дни ще започне разпространението на обновена версия на приложението Google Fit, която освен освежен дизайн ще предложи и подобрени функции за поддържане на форма. Компанията посочва, че е работила с American Heart Association (AHA) и World Health Organization (WHO), за да разбере значението на физическата активност за здравето и помогне на потребителите да получат необходимото количество за подобряване на състоянието. Приложението се фокусира върху две цели за физическа активност, които са базирани на препоръките на AHA и WHO и са показали, че могат да подобрят здравето - Move Minutes и Heart Points.

Move Minutes се печелят с ежедневната активност на потребителите, които на свой ред получават мотивация да правят малки здравословни промени като използване на стълбите вместо асансьора или разходка с приятел вместо сядане с него на кафе. Всяка дейност, която кара сърцето да работи повече (например бързо ходене), а това носи повече ползи за здравето, печели Heart Points. Всяка минута с по-висока активност генерира точка, а интензивни дейности като тичане или тренировка по кикбокс удвояват точките. Според Google за достигане на препоръките на AHA и WHO за физическа активност са необходими 30 минути бързо ходене 5 дни седмично, а това понижава риска от сърдечни заболявания, подобрява съня и помага за умственото здраве.

Google Fit автоматично установява типа на физическата активност като използва сензорите в телефона или часовника на потребителя, за да определи колко Heart точки да му даде. Потребителите имат възможност и да изберат други активности, а софтуера ще изчисли постигнатите точки по време на тренировката. Приложението поддържа и интеграция с популярни услуги като Strava, Runkeeper, Endomondo и MyFitnessPal, така че и активности от тях ще донесат точки. Предвидени са още съвети и помощ за постигане на целите с времето спрямо конкретната активност. Според Google новите функции на Google Fit ще са налични за телефони с Android или часовници с Wear OS още тази седмица, но още сега можете да го изтеглите от APK Mirror.

Източник: Google