Google готви редизайн на Gmail

По-рано тази седмица Google изпрати писмо на потребителите на G Suite, в което ги уведомява, че скоро ще пусне нова версия на уеб версията на Gmail. Скоро след това в интернет се появиха много снимки, които разкриват какви ще са промените в популярната услуга за електронна поща. TechCrunch също публикува серия от кадри, които показват, че новият изглед на Gmail комбинира елементи от сегашния дизайн и този на inbox.google.com, но като цяло не става дума за голяма промяна.

Компанията е добавила елементи от своя Material design, а всички текстови бутони са заменени с икони. Сред промените е възможност за отлагане на писма, за да се покажат във входящата кутия по-късно, когато имате време за тях. Включена е опция за отговаряне с готови фрази (Smart Reply), както това става в мобилното приложение, а в дясната страна на екрана е добавена колона за отваряне на уиджети от други приложения – по подразбиране ще можете да отворите добавки от услуги на Google като Calendar, Keep и Tasks.

Междувременно от The Verge разкриха, че новата версия на Gmail ще включва и режим за конфиденциалност, който ще позволи да ограничите препращането на определени писма или тяхното копиране, изтегляне и отпечатване. Ще бъде добавена и опция за заключване на писма с парола, която ще се генерира чрез SMS, а освен това ще можете да поставите срок на валидност на изпратената кореспонденция. Не е изключено промените в Gmail да бъдат представени по време на конференцията Google I/O в началото на следващия месец.

Източник: TechCrunch, The Verge