Google Lens вече може да се ползва и в телефони, различни от Pixel

Google Lens вече може да се ползва и в телефони, различни от Pixel

Google обяви, че започва да разширява обхвата на разпространение на услугата Google Lens и тя вече е достъпна и за смартфони извън серията Pixel. Единственото условие е да имате инсталирано приложението Google Photos. След това ще можете да ползвате Google Lens за сканиране на снимките, които сте заснели, за да извлечете различна информация от тях.

Услугата позволява откриването на различни типове текст и извършване на различни действия с него (например телефонни номера, уеб адреси, дати, имейли, адреси и т.н.), може да разпознае различни забележителности и да представи полезна информация за тях, да ви осигури детайли за произведения на изкуството и да ви позволи да търсите книги, филми, списания, музикални албуми и видео игри по техните изображения.

Чрез Google Lens можете да сканирате и визитни картички, за да ги добавите в телефонния указател. По-късно функцията ще бъде достъпна за флагмански телефони от Samsung, Huawei, LG, Motorola, Sony и HMD Global през Google Assistant. Според Google добавката се разпространява на партиди и е необходимо да имате инсталирана последната версия на Google Photos, а скоро ще бъде налична и за потребителите на iOS.