Google Maps вече показва и разписания на българския градски транспорт

Google Maps вече показва и разписания на българския градски транспорт
Google продължава да добавя в услугите си поддръжка за България и след активирането на възможността за гласово търсене на български в Android и преди да дойде очакваният режим Street View, компанията добави към услугата си за планиране на маршрути с обществения транспорт два български града. Това са София, където е възможно планирането на маршрут с използването на метрото, и Бургас, където се ползва информация от Бургасбус ЕООД. С това Google предлага разписания за градски транспорт в почти 500 града в цял свят, като те включват над 1 милион спирки. В интерес на истината не успяхме да направим маршрут заради липсваща информация, но предполагаме, че е въпрос на време тя да се появи.

Междувременно компанията обнови Google Maps за Android до версия 6.10, която освен нова икона носи и подобрения при показването на информацията за разписанията и я прави по-полезна за потребителите. В слоя Transit Lines вече може да се избере специфичен начин за градски транспорт (влак, автобус, метро или трамвай), като се показва само той, а останалите се скриват. Полезно е за зоните, в които са концентрирани няколко вида градски транспорт. Обновени са и страниците на отделните спирки.

http://www.google.com/intl/en/landing/transit/text.html#eu

 • Аз поне не виждам разписания. Но метрото поне се появи на картата, преди го нямаше. След ъпрейта поне моите наблюдения са за доста сериозно подобрение на бързината, с който програмата ме чеква и рендерира картите.
  asenna5
 • И...откъде тая информация, че до есента трябва да пуснат гугъл навигацията?
  nakovk
 • Мисля че по правилно заглавие би било: [Quote]Google Maps вече показва и разписания на градски транспорт в София и Бургас[/Quote] това "българския" заблуждава.
  AVKansazov
 • Е ако в някое бъдеще се предлага street view и в България, ще трябва да оправят и картите. (whistle)
  fintaraBG
 • Колите нямат общо с картите.Картите са на Телеатлас.За България има други варианти,но не и Телеатлас.А ПОИ-тата някои са добавяни от хора и там е голям мазаляк.
  azcv
 • Из цяла България са минали колите на Гугъл (street view), което си мисля че има връзка и с оправяне на картите и (може би) пои-тата. (whistle)
  fintaraBG
 • Ти четеш ли какво пиша?Идеята ми е,че каквито и екстри да пускат като картите са калпави за България се губи смисъла.И постът ми беше насочен срещу "радостта" от предстоящото пускане на навигацията за България.
  azcv
 • "Това са София, където е възможно планирането на маршрут с използването на метрото, и Бургас..." Къде видя Карлово или "половината градове в България"
  VoiceOfGod
 • С картите,които ползват на Телеатлас където липсват половината градове в България(например Карлово) и ПОИ-тата са понякога на километри от обекта какво яко навигиране ще падне направо нямам думи.
  azcv
 • И аз чакам да я пуснат, би трябвало до есента да е налична за ползване.
  plam4oo
 • добре :D
  Loоper