Google може би продава Nexus 7 на цена под производствената

Google може би продава Nexus 7 на цена под производствената
За Amazon вече отдавна е ясно, че продават устройствата от серията Kindle на цена под производствената, като идеята на компанията е да компенсира разликата чрез продажбата на услуги и съдържание. Изглежда обаче, че Google може би също са избрали подобна стратегия с техния таблет Nexus 7. Според изчисленията на TechInsight само компонентите на таблета струват 184 щатски долара, което е с 15 долара по-малко, отколкото е неговата цена в момента. А в това число дори не влиза цената за опаковка, доставка, поддръжка, реклама и 25-те долара от ваучера за Google Play, който всеки закупил Nexus 7 получава.

 • [Quote]За хора с по-малко пари е добре дошъл Nexus 7, пък вече каква е идеята на Гугъл тяхна си работа. За хора обаче, които имат парите за iPad и вземат Nexus 7, има голяма вероятност да са Андроид заслепени фенове. Както и да го въртим, както и да го гледаме, към момента, Юли 2012-та, все още iPad е като цяло най-доброто на таблет пазара.[/Quote] Смартфоните произведени за Google никога не са се славили с големи продажби, тази съдба сигурно ще последва и таблета им, заради политиката на компанията и каналите й на дистрибуция (главно през магазина на техния сайт), още повече че таблета няма да притежава 3G възможности (по този начин операторите няма да имат интерес да го предлагат). Иначе таблета е замислен като конкурент на Kindle Fire (най-продавания таблет след iPad) и евнтуалния iPad Mini. Бъдещият 10 инчов еквивалент на Nexus би се смятал за конкурент на The new iPad.
  sirgeorge
 • [Quote]За хора с по-малко пари е добре дошъл Nexus 7[/Quote] Как, ще коментираш това? Имам iPad 2, но след като дойде Nexus 7, ще си взема един. Това какво означава? Кансъзов:[Quote]Може да съм „Apple“ фанатик, но това не променя фактите. В момента ще говоря възможно най-неутрално, за да може да видите защо „Android“ не си струва. [/Quote] От кой форум е тоя екземпляр? Много ми напомня на @keyone това е в негов стил мисли нещо пише нищо!:D "вижте сега не ви казвам какво до си вземете, но аЙфона е най-доброто или айпад е няй-доброто на пазара" Важното е да е "I"!:D:D:D
  Ванката
 • За хора с по-малко пари е добре дошъл Nexus 7, пък вече каква е идеята на Гугъл тяхна си работа. За хора обаче, които имат парите за iPad и вземат Nexus 7, има голяма вероятност да са Андроид заслепени фенове. Както и да го въртим, както и да го гледаме, към момента, Юли 2012-та, все още iPad е като цяло най-доброто на таблет пазара.
  osama11
 • Един интересен цитат от друг форум: [Quote]Може да съм „Apple“ фанатик, но това не променя фактите. В момента ще говоря възможно най-неутрално, за да може да видите защо „Android“ не си струва. [/Quote] следват една камара "неутрални" писаници в твой стил.И в момента още води люта война срещу неверниците там и се мъчи да ги вкара в правата вяра.Всичките сте все едно от един калъп изляти. Кейчо го озаптиха Дизела изчезна и ти остана сам воин с още неколцина вяли привърженици на които не може да се разчита.Нищо ново. Ще си взема каквото си искам аз и ще правя каквото си искам а не това което се мъчат да ми натрапи който и да е. Не знам кой пише първосигнално :| А да и интересния финал на оня фен: [Quote]Просто не си заслужава да купувате „Android“, освен ако не искате да дразните[B] някой „Apple“ маниак[/B], или просто [B]финансово не можете да си позволите[/B] по-нов „iPhone“. Избора е ваш. [/Quote] :D ;) найс а?
  AVKansazov
 • Хайде преди да пишеш нещо първосигнално помисли малко и тогава го напиши. Защо се радвам, че спират флаша? Че как няма да се радвам - ти няма ли да се радваш ако открият лекарство за някоя неизлечима болест. Разбира се болшинството от технологично неграмотни хора ще открият ползата от това и замяната с по-добър стандарт след години. Защо да не ти отговоря - безсилие е като не можеш да предложиш нещо по-добро да продаваш нещо без печалба само и само на хартия да останеш в играта. Реаргираш като ужилен ако някой каже и една не много приятна дума за божествените непогрешими Google а наричаш мен заслепен фен. Аз ползвах Андроид и то не малко и пак бих си взел. Проблем нямам да сменя ОС най-малкото за да съм сигурен, че ползвам най-доброто а и за разнообразие. За разлика от закостенелите мозъци тук, които не са си подавали и носа навън от страх да не би пък да вземе да им хареса. Стойте си просветени и не сваляйте Андроидските капаци - сигурен съм, че ако някой ден Гугъл предложи да смени ОС на мозъка ви тук ще има най-много доброволци да се обвържат вовеки с тях. Защото те са от добрите и ви мислят само доброто събирайки тонове лична информация за всеки от вас.
  Nistel
 • Реакцията ти е признак на безсилие.Въпреки че ако те питам защо едва ли ще ми отговориш.Не печелиш нищо освен ако не се занимаваш с продажбата на епъл продукти.Всичко друго е реакция на промит мозък както когато пощръкля от радост на новината че спират разработката на флаш.И тогава не ми отговори на въпроса "защо се радваш"? Като пускането на нещо евтино и достъпно е дъмпинг за епъл защо подготвят пускането на евтини мини айпадове.Или недоволството им е че ги изпревариха.
  AVKansazov
 • Хм, а като ти дават безплатен телефон от оператора, не е ли същото бе, приятелю? За колко продават/подаряват иФон в щатите? Къде е разликата? Безсилие, престъпление... Пък теб никой не те кара да си взимаш продукта, щом нещо в политиката на производителя не те кефи...
  KOBRETI
 • Печели се от рекламите в самите продукти за който никой не плаща а рекламодателите ;)
  Beчния
 • [Quote]а компаниите които ги произвеждат да генерират печалба от п[u]оследващи продажби[/u] на съдържание - програми, игри, музика, филми, реклами и т.н.[/Quote](woo)(woo) И как ще стане това,нали знаеш колко и изобщо се плаща за такива работи в БГ а и не само;)
  rado243
 • надявам се да е много скоро както се върна на създателя им, Бог гледа и не забравя ...
  Beчния
 • [Quote]Тема: Re: Google може би продава Nexus 7 на цена под производствената  [Re: Nistel] Автор: sirgeorge Дата: 11.07.2012 12:33 Това е добре дошло за потребителите. Аз лично предпочитам продуктите да се продават под себестойността им, а компаниите които ги произвеждат да генерират печалба от последващи продажби на съдържание - програми, игри, музика, филми, реклами и т.н.[/Quote] (yes) Ето това е един смислен пост! @Nistel, цялата политика на Епъл е престъпна-патент за това, патент за онова, спиране временно на конкурентно устройство срещу заплащане (подкуп), кога ли ще дойде деня, когато всичко което са направили и правят срещу другите, ще им се върне стократно?!?
  Ванката
 • [Quote]Това се нарича дъмпинг и в някои страни е престъпление. Признак на безсилие ..[/Quote] а политиката на апле как се нарича? Кожодери и промиване на мозъци :P:D;)
  Beчния
 • Това е добре дошло за потребителите.:) Аз лично предпочитам продуктите да се продават под себестойността им, а компаниите които ги произвеждат да генерират печалба от последващи продажби на съдържание - програми, игри, музика, филми, реклами и т.н.
  sirgeorge
 • Това се нарича дъмпинг и в някои страни е престъпление. Признак на безсилие ..
  Nistel
 • Опитват се да преборят айпада :P;)
  Beчния