Google може би субсидира голяма част от цената на Nexus 4

Google може би субсидира голяма част от цената на Nexus 4
Смартфонът Nexus 4 се продава в онлайн магазина на Google на цена, започваща от 299 евро (модела със 16GB струва 349 евро), но може да се окаже, че тази сума е доста по-ниска, отколкото струва производството на телефона. Според информация от испанското представителство на веригата магазини Carphone Warehouse извън магазина на Google LG предлага телефона на препоръчителна цена на дребно от 600 евро. Това е и причината Carphone Warehouse да се откаже да го продава. Макар и да не става дума коя версия на Nexus 4 точно струва толкова, със сигурност разликата между различните модели няма да е в рамките на няколкостотин долара. Засега все още не знаем на каква цена ще видим устройството в България и кога ще стане това, но подобна информация може да ни подготви какви цени да очакваме.

http://thenextweb.com/google/2012/11/03/spanish-phone-retailer-suspends-plan-to-stock-the-nexus-4-as-lg-hikes-its-retail-price/

  • Напълно съм съгласен с мнението ти, но просто исках да изчакам като се появи устройството, някой да го разглоби и да извади реалната цена за производство. Просто не ми се искаше да пиша някакви глупости за себестойност на продукта. Въпроса е от LG наистина ли са толкова глупави, че да поискат такава висока цена? След няколко дни като започнат продажбите ще разберем отговора на този въпрос. Също така е факт, че с тези цени Google направо ще разкажат играта на всички, не само на Apple. В момента всички производители ще са адски против този телефон, защото дори и Samsung ще пострада от ниската цена на Nexus-a. Всички са свикнали да лапат големи суми печалба от всяко едно устройство и драстичното намаляване на цените не им се нрави.
    nmnikolov