Google може да започне разработката на носима електроника

Google може да започне разработката на носима електроника

Още с появата на Android Wear започнаха да циркулират слухове относно възможността Google да разработи собствен умен часовник с платформата. Към средата на 2018 се появиха спекулации, свързани с Pixel Watch, но от компанията отрекоха подобно устройство да бъде реализирано в близко бъдеще. Сега на базата на нови обяви за работа можем да съдим, че Google действително се подготвя за създаването на собствено устройство от областта на носимата електроника.

В специализирания сайт на компанията за обяви за работа Google Careers бяха публикувани няколко свободни позиции, първата от които за вицепрезидент по хардуерен инженеринг за носими устройства. В описанието на позицията се посочва съвместна работа с висшия ръководен екип на Google Hardware за дизайн, разработка и доставка на всички носими продукти на компанията. Единственият такъв продукт към момента са слушалките Pixel Buds. Чрез друга обява се търси мениджър за дизайна на носими устройства.

В началото на годината стана ясно, че Google ще плати 40 милиона долара за мистериозна технология за умни часовници на Fossil. Тогава все още не беше сигурно дали компанията планира създаването на собствен продукт. Сега обаче можем с голяма доза увереност да предположим, че действително в близко бъдеще ще станем свидетели на смарт носимо устройство от Google.

Източници: Google (1), (2)