Google няма да пуска умен часовник тази година

През последните месеци се носеха много слухове, че тази есен Google ще представи умен часовник заедно с новите смартфони от серията Pixel. В крайна сметка това вероятно няма да се окаже вярно и Pixel Watch няма да бъде показван през настоящата година.

В интервю за Tom's Guide Майкъл Бар, който отговаря за разработката на Wear OS, уточни, че компанията все още не е готова със своя собствен часовник и за момента се е концентрирала върху сътрудничеството с другите производители и разпространението на Wear OS.

Според запознати основната причина за забавянето на продукта е силно фрагментираният пазар на този тип устройства, защото няма едно устройство, което да е подходящо за всички потребители. Освен това на часовниците се гледа и като на моден артикул. Според Бар евентуален часовник на Google ще предложи силна обвързаност с Assistant и интеграция в устройството на изкуствен интелект и машинно обучение.

Източник: Tom's Guide

 • То не зависи от "андроида" a от дисплея. Хубав дисплей с висока резолюция и съответно силна подсветка, без значение на ос-то 1-1,5 дена. Новият galaxy watch на samsung си изкарва 3 дена с постоянен аод и всички функции. Тези с рефлексен дисплей изкарват далеч повече Гармини, сунтовци...ама са спортни със смарт функции. Обаче amazfit pace и stratos, които са базирани точно на андроид 5.1 карат по 4-5 дена, щото са с рефлексен дисплей.( без смат функции до 11 дена) А bip изкарва 30 дена с един заряд и то само с 190ма/ч батерия със същата такава технология на дисплея
  rumbo
 • За сметка на това Самсунг пуска :D http://www.telenor.bg/bg/private/device/view/samsung-galaxy-watch-46mm http://www.telenor.bg/bg/private/device/view/samsung-galaxy-watch-42mm [Quote]Часовник с Андроид - виц ли е това?[/Quote] Виц е твоето изказване.Това че има андроид в името не значи че е истински андроид.
  AVKansazov
 • Така е, но какъв е проблемът ? Оставяш го да се зарежда през нощта ;)
  Боби13
 • Часовник с Андроид - виц ли е това? Все няма да стига рам и процесор, батерията се топи като лански сняг. Това е общото между всички посмели да пуснат с Гугълския софт. Справка от последните анонсирани: Diesel Full Guard 2.5 - почти 2 дни живот Casio WSD-F30 - 1,5 дни живот. Почти 3 дни в специален режим на полу-умен часовник.
  npet