Google отрича за проблеми с дисплея на Pixel 2 XL и увеличава гаранцията му

Google категорично отрекоха за проблеми с дисплеите на Pixel 2 и Pixel 2 XL. Както е известно, през последните седмици потребители се оплакаха от прогаряне на екрана, както и от лоши цветове в по-голямото устройство. Според официалното становище на компанията проблем с прогарянето нямало и задържането на изображение било нормално за OLED екрани. Все пак от Google ще пуснат в близките седмици ъпдейт, който да оптимизира използването на дисплея и да увеличи неговия живот.

Аксесоари за:

По отношение на ситуацията с цветовата гама бе обяснено, че и двата модела Pixel 2 имат опция за засилване на яркостта на цветовете с 10%, но въпреки това с нов ъпдейт през идните седмици ще бъде добавен специален режим с по-ярки цветове. Освен това от Google обявиха, че разширяват гаранцията на двата смартфона в световен мащаб до 2 години. Компанията коментира и синьото оцветяване, което се наблюдава в екрана на Pixel 2 XL при гледане по ъгъл – според нея то е нормално за използвания панел.

Източник: Google (1), (2)

  • В момента оплакванията идват от ползващите бройките за тестове, защото Pixel 2 XL още не се продава никъде. Основната вина в случая има LG като производител на POLED панела, защото подобни оплаквания има и за V30.
    chilko
  • Не знам дали съм се объркал, но е факт че в интернет, а и в ютюб има стотици статии и видеа, в които хората се оплакват от дисплея. А телефона още не е пуснат в продажба на всички пазари.
    Wallker
  • брат нещо си объркан тука, "явни масови проблеми няма" нито "явни" има нито "масови" има ... burn in има всеки един дисплей, това че има pixel peepers с лупа и лампа и раздуват новината по сайтовете е нормално. Запознай се преди да го преиграваш както големите сайтове го преиграват за кликове и add revenue.
    tixooo