Google Photos 3.0 идва с нови възможности за споделяне

Google Photos 3.0 идва с нови възможности за споделяне

По време на конференцията за разработчици I/O Google обяви някои новости, които ще бъдат въведени в приложението Photos. Няколко седмици по-късно те вече са достъпни за потребителите с най-новото обновление на услугата. Двете нови възможности са suggested sharing (предложения за споделяне) и shared libraries (споделени библиотеки). За да се възползвате от новостите, е необходимо да обновите мобилното си приложение за iOS и Android, а в уеб версията те ще се появят автоматично.

Споделените библиотеки ще ви позволят да изберете някой от контактите си в Google и автоматично да споделяте албумите си с него, включително при добавяне на нови снимки. Системата използва технологията за лицево разпознаване на Google и по този начин можете да зададете споделянето на снимки само включващи даден човек. Можете да изберете и дата, след която да се споделят снимките. Управлението на новата функционалност става през специалната секция в навигационния панел.

Другата нова функционалност е достъпна в раздела Sharing, която показва активността на споделените от вас снимки, споделеното с вас съдържание от други хора и персонализирани препоръки, които са базирани на навиците ви за споделяне и хората в снимките. Според компанията приложението би трябвало да разпознава определени значими моменти, като подбира качествените снимки от тях и предлага с кого да ги споделите. Групирането на снимки тук също става чрез технологията за лицево разпознаване и машинно обучение на Google, като се организира по дата и местоположение.

Източник: Google