Google Photos ще съхранява снимките ви безплатно и ще ги организира автоматично

Google Photos ще съхранява снимките ви безплатно и ще ги организира автоматично

Че Google преработват услугата си за снимки знаем отдавна, но най-сетне компанията разкри какъв е резултата от работата й. С Google Photos можете да съхранявате безплатно снимки с резолюция до 16МР и 1080р видео . Не че това не е новина, но по-съществените промени са свързани с организацията и управлението на архивите от снимки. Например Google автоматично ще сортира снимките ви в групи, на базата на автоматичен анализ.

Услугата ще разпознава успешно и хора, като дори ще може да проследява как се променят във времето. Подобна възможност не трябва да ни изненадва, имайки предвид каква е основната дейност на Google. Не само това. Ако искате да търсите снимки от ваканция в Испания през 2013 г. например, Google са в състояние да намерят тези изображения без вие преди това да сте ги маркирали или организирали.

Нещо друго, което не е особено иновативно към днешна дата, но пък е особено удобно, с Google Photos ще можете да споделяте цели групи снимки с други хора без те да имат инсталирано приложението. Ако нямат приложение, в което да ги разгледат, те ще получат достъп до уеб галерия.