Google Pixel 2 може да предложи 18:9 дисплей

Google Pixel 2 може да предложи 18:9 дисплей

Премиерата на следващите смартфони в серията Pixel ще бъде след няколко месеца, но засега не знаем много за тях. През пролетта Рик Остерлох от Google сподели, че компанията вече работи по наследници на Pixel и Pixel XL, а след това Android Police разкри, че по-малкото устройство се разработва с кодовото име walleye, а по-голямото е известно като muskie. По-късно се заговори, че американската компания иска да инвестира в производствените мощности на LG, за да гарантира стабилни доставки на панели за екраните на бъдещите си устройства.

Аксесоари за:

Не е изключено резултатите от тази сделка да се усетят догодина, когато се говори, че с производството на моделите Pixel ще се заеме именно LG. Междувременно очакванията са, че Pixel 2 и Pixel Xl 2 ще се правят отново на HTC. Докато чакаме изтичането на повече детайли за моделите, в сайта на GFXBench се появи запис с резултати от тестове на смартфон с име Pixel XL2, който може би разкрива повече за устройството. Може би, защото не е трудно тази информация да се фалшифицира, така че засега не й се доверяваме напълно.

Данните на GFXBench подсказват, че устройството ще прилича на LG G6 и Samsung Galaxy S8 като заложи на 5,6” дисплей със съотношение на страните 18:9 (или 2:1) и резолюция 2560 x 1312 пиксела. Тук има известно разминаване, защото става дума за Pixel Xl 2, а 5,6” дисплей с такъв формат не е чак толкова голям. Сред останалите характеристики попадат чипсет Qualcomm с честота 2,4GHz (вероятно Snapdragon 835), 4GB RAM, 128GB памет и две камери с резолюция 12МР и 7МР.

Източник: WinFuture