Google Pixel 3 XL се появи в продажба в Хонконг

Google Pixel 3 XL се появи в продажба в Хонконг

Броени дни преди официалната премиера на новите телефони Pixel на 9 октомври изтичането на информация за тях продължава. По-голямото устройство дори се появи в магазин за телефони в Хонконг на цена 15 880 хонконгски долара (1760 евро), което със сигурност е доста над официалната цена, но по-важното в случая е, че азиатският екип на Engadget е успял да заеме устройството и да му направи кратко видео представяне.

Препоръчани оферти

Става дума за пълен търговски комплект на телефона с USB-C слушалки, 3.5 мм аудио адаптер, USB-C кабел, преходник от USB-C към USB-A и 18W зарядно. Опаковката споменава 6.3” дисплей и 128GB вградена памет, а според приложението за хардуерна информация CPU-Z устройството ползва чипсет Snapdragon 845 и има 4GB RAM. Според него резолюцията на OLED дисплея е 2960 x 1440 пиксела.

Смартфонът работи с Android 9 Pie и включва новата система за жестова навигация плюс сензорите за натиск в страничната рамка, които познаваме от Pixel 2 и някои телефони на HTC. Според информацията Pixel 3 XL има 12.2МР основна камера, а за селфита са добавени две камери с резолюция 8МР - едната е със стандартна оптика, а другата е с широкоъгълна за лесно улавяне на по-големи групи хора.

Повече подробности за новите смартфони на Google очакваме на 9 октомври, когато би трябвало да бъдат представени и други продукти като нов таблет с Chrome OS, устройство Home Hub и нова версия на Chromecast, но не е изключено компанията да ни е подготвила и някои изненади. Видео представяне на Google Pixel 3 XL можете да видите в Engadget.