Google Pixel XL 2 най-вероятно ще изглежда така

Google Pixel XL 2 най-вероятно ще изглежда така

Сайтът Android Police споделя снимка, която показва как ще изглежда следващото издание на смартфона Google Pixel XL, което очакваме тази есен. Устройството носи кодовото име taimen, а снимката е създадена на база на получената информация от достоверни източници на изданието. Засега не е ясно дали това ще бъде финалният дизайн на телефона, защото има известна вероятност снимката да ни показва по-ранен вариант на устройството, което няма да бъде представено преди октомври, но все пак разликите би трябвало да са малки.

Според Android Police производител на телефона ще бъде LG, а снимката показва, че макар в някои отношения той да напомня на Pixel XL, в други се различава напълно от него. Задната част е с по-заоблени ръбове, но ъглите, изглежда, са заострени, а позицията на сензора за отпечатъци е извън стъклената зона върху задния панел. Камерата също е получила нов дизайн и е обходена от сребрист пръстен. Информацията разкрива, че устройството е получило 6” AMOLED дисплей със съотношение 18:9 (2:1), който има минимална странична рамка и заоблени ъгли.

Това поставя смартфона в групата на LG G6 и Samsung Galaxy S8, така че потребителите би трябвало да получат телефон, който ще осигури по-голям дисплей и ще е по-удобен за захващане. За ергономичността ще се погрижат и поставени в рамката сензори за натиск, които ще работят като тези в HTC U11 и ще позволят употребата на Google Assistant чрез стискане. Не е изключено по-малкото устройство да запази дизайна на своя предшественик, като ще действа като по-евтина алтернатива с по-традиционен външен вид.

Източник: Android Police