Google Play Music вече може да се слуша и безплатно, но засега само в Щатите

Google Play Music вече може да се слуша и безплатно, но засега само в Щатите

В опит да изпревари старта на Apple Music през следващата седмица, Google обяви, че от днес започва да предлага и възможност за безплатно слушане на радио в музикалната услуга Play Music. Опцията, която е подобна на Spotify, ще се издържа чрез излъчването на реклами и засега е достъпна само в Щатите и Канада през уеб и Android, а скоро ще бъде пуснат и ъпдейт на приложението за iOS. Досега предложението All Access на Google беше само платено с месечен абонамент.

Безплатната опция ще е подобна на радио, тъй като за потребителите ще са налични плейлисти с музика (според настроение, време на деня или активност или пускане на музика, подобна на зададени изпълнител, песен или албум), създадени от експерти на компанията, включително и хора от услугата Songza, която беше закупена от Google преди година. Заедно с това Google продължава да предлага стандартната платена опция All Access на Play Music, която предлага повече екстри, включително изтегляне на музиката за слушане офлайн и достъп до 30 милиона песни.

Източник

 • И на андроид дойде ъпдейт, но крашва всеки път като опитам да пусна радио. Каквото и да е.
  nzim
 • Получих ъпдейт за iOS на приложението и имам радиата! Само дето бяха изчезнали и трябваше да пусна Впн-а, да презаредя за Web версията, и всичко си дойде на мястото.
  sladyrko
 • За Андроид ще става близките дни, за iOS малко след него. Още не е ясно дали ще е с Ъпдейт или от самия сървър ще го добавят. Може би няма да има нужда от Впн на телефона, тъй като го имаш вече в web версията. Ще изчакаме и ще видим.
  sladyrko
 • Супер. То взе, че стана. И да, явно само веднъж е нужно да се "логнеш" от щатите. А има ли начин да се слуша това радио и на телефона или таблета? Че нещо не намирам къде.
  nzim
 • https://www.youtube.com/watch?v=x_8S_3Wy6rQ Напълно безплатно е. Освен ако искаш да си купиш премиум. Но няма смисъл, честно казано.
  sladyrko
 • Може ли малко по-подробно процедурата как става, че не ми стана ясно. Имам Зенмейт и давам на САЩ, но след това на сайта ми предлага само да си купя платен достъп за месец ..
  Nistel