Google подготвя игрови контролер

Очаква се по време на конференцията GDC 2019 Google да разкрие повече за услугата си за стрийминг на игри, която е с кодовото име Yeti. Освен облачната част на проекта, за която вече знаем (Project Stream), компанията подготвя и хардуерен продукт. Той най-вероятно ще е под формата на игрови контролер, а за това научаваме от обновен патент на компанията в USPTO. Откритието е на Yanko Design, които са подготвили и компютърно генерирани изображения на базата на скиците.

Патентът описва устройство с процесор и вградена памет, което изпълнява ролята на познатите ни игрови контролери. Възможно е устройството да включва и вграден дисплей, който да предава известия от платформата като покани за игри, чат съобщения и др. Патентът подсказва и за звуков компонент. Свързването на устройството може да става чрез USB, Bluetooth или Wi-Fi.

При взаимодействие с известие контролерът може да стартира съответното приложение, което е инсталирано на приемното устройство. Такова устройство може да бъде телевизор, таблет или смартфон. Ако са налични няколко едновременно свързани устройства, потребителят ще може да избира на кое да бъде възпроизведено съдържанието. Във вградената памет ще могат да се съхраняват данни за акаунтите на потребителя и други настройки. Устройството ще може да приема и въвеждане на пароли чрез комбинация от клавиши.

Източници: 9To5Google, Yanko Design