Google постепенно ще обедини Chrome OS и Android

Google постепенно ще обедини Chrome OS и Android
Засега Chrome OS не може да се похвали с успехите на Android, но изглежда, съдбата на платформата няма да бъде дълго време независима. За бъдещите планове на компанията по отношение на двете платформи става ясно от интервю на Линус Ъпсън пред TechRadar, в което той споменава, че потребителите могат да очакват двете операционни системи да бъдат обединени рано или късно. Ъпсън отбелязва и че Microsoft и Apple все още имат отделни платформи за мобилни и настолни устройства, споменавайки и неуспешния опит на Microsoft да използва една платформа за различни устройства. Въпреки това според него към днешна дата мобилните устройства разполагат с доста повече възможности да изпълняват много от функциите на настолните, което би позволило някой ден наистина да се използва една платформа за всички устройства.

В интерес на истината Microsoft е по-напред от конкурентите си по отношение на обединяване на мобилните и компютърните си платформи и с излизането на Windows 8 и Windows Phone 8 през есента то до голяма степен ще стане факт.

 • [Quote]Тема: Re: Google постепенно ще обедини Chrome OS и Android Автор: Stoicho_M4al Публикувано: 04.06.2012 21:48 И тях (whistle)[/Quote] Интересно. Как предпочиташ нещо, като никога не си го пробвал? Засега не се продават win конкуренти на iPad и моделите с android. Е, винаги остава варианта да имаш достъп до такова прототипно у-во и само да не си се похвалил за възможностите му.
  vladovn
 • На мен също не ми харесва Андроид, въпреки, че ми се налага да го ползвам. За съжаление, нямах алтернатива за смартфон с 2 сим карти...
  Вито
 • И тях (whistle)
  Stoicho_M4al
 • А таблет, а смартфон?
  vladovn
 • 100 пъти предпочитам лаптоп с Windows или Mac пред Андройд , Хром , Мозила , Опера или каквото искате :)
  Stoicho_M4al
 • Имат много работа по навксване на броя пришония при Windows 8 RT & Windows Phone 8.
  keyone
 • ...Може... тогава ще настигне apple и google, към този момент... изоставане от четири години.
  vladovn
 • Windows Phone 8 може да използва NT ядро.
  keyone
 • [Quote]...споменавайки и неуспешния опит на Microsoft да използва една платформа за различни устройства.[/Quote] Хаха, шамар в лицето на М$. Много думи а накрая нищо. Истаната е там, че който първи успее да обедини ОС за ARM и ОС за х86 (такъв който да може да подкарва програми независимо на какъв хардуер е инсталиран), ще пожъне огромен успех. За момента главните играчите са 3-ма: M$, Google и Apple. Хубаво е, че тук има реална конкуренция поне.
  Parmenion
 • [Quote]В интерес на истината Microsoft е по-напред от конкурентите си по отношение на обединяване на мобилните и компютърните си платформи и с излизането на Windows 8 и Windows Phone 8 през есента то до голяма степен ще стане факт.[/Quote] :D:D Хахах, много е смешно. Защото ще ползват приличащ си интерфейс, затова щели да се приближат ли? :D WP8 ще продължава да е win CE с шел, докато win8 ще си е с ядрото на win... двете нямат много общо, освен, може би... че са редмънски продукти. От друга страна apple използва доста модифицирана версия на ядрото на macintosh за iOS. Заедно с google са на крачка да имат една и съща OS, което очевидно се забавя умишлено, поради по - малките изчислителни възможности на преносимите у-ва.
  vladovn