Google представи Pixel 4a

Както очаквахме днес Google представи следващия достъпен смартфон в серията Pixel - Pixel 4a, но освен това компанията разкри, че тази есен ще пусне негова 5G версия. В допълнение работа с мрежи от пето поколение ще предложи и Pixel 5, който също ще излезе тази есен.

Pixel 4a предлага 5.8" OLED дисплей с резолюция 2340х1080 и отвор за 8MP селфи камера, а в хардуерно отношение разчита на чипсета Snapdragon 730G в комбинация с 6GB RAM и 128GB памет за файлове. Батерията е с капацитет 3140 mAh и поддържа зареждане при 18 вата.

Устройството с поликарбонатен корпус осигурява сензор за отпечатъци на гърба, стандартен жак за слушалки и основна камера с 12.2MP сензор Sony IMX363 (познат от Pixel 3, 3а и Pixel 4) и бленда f/1.7. Камерата включва оптична стабилизация и PDAF автофокус и осигурява много от характерните функции за серията Pixel като Live HDR+, двойно управление на експозицията, нощен режим с астрофотография, портретен режим и Super Res Zoom.

Устройството работи с Android 10 и осигурява достъп до разширени възможности в Google Assistant, както и до функции като Personal Safety, Live Caption и т.н. Смартфонът ще се продава в САЩ от 20 август на цена 349 долара, а освен това ще е наличен и в другите страни, в които се предлагат телефоните Pixel. В Германия например цената е 340 евро, в Италия струва 389 евро, а в Обединеното кралство се продава за 349 паунда.

Заедно с това Google обяви, че тази есен ще пусне още смартфони Pixel. Това са Pixel 4a 5G на цена от 499 долара и Pixel 5, който също ще включва 5G възможности. Повече подробности за моделите ще бъдат разкрити през идните месеци, но вече знаем, че те ще са налични в САЩ, Канада, Обединеното кралство, Ирландия, Франция, Германия, Япония, Тайван и Австралия.

Източник: Google

  • Ще го има ли при нашите оператори? Колкото и досегашните Пиксели.
    scenic
  • Малко вероятно е, защото Google продава телефоните Pixel на определени пазари и България не е сред тях.
    chilko
  • Ще го има ли при нашите оператори?
    milanelo_bg