Google се опитва да накара Apple да използва RCS

Google се опитва да накара Apple да използва RCS

Google пусна нов сайт, с който подчертава част от предизвикателствата в свързаността между Android и iOS. От компанията слагат акцент върху технологията RCS и призовават Apple да я въведе.

Страницата се появи днес, като включва множество оплаквания от потребители с Android и iOS относно комуникацията и съвместната работа между двете платформи. Някои от проблемите са свързани с групови чатове, липса на криптиране от край до край, индикатор при писане, ниско качество на медийни файлове и т.н.

От компанията вярват, че Apple може да реши тези проблеми с въвеждането на следващото поколение на чат стандарта Rich Communications Services (RCS). Протоколът е създаден с цел за замяна на SMS стандарта. С него се въвеждат редица функционалности, наподобяващи iMessage, включително междуплатформени стикери, известия за прочетено съобщение, криптиране и т.н.

RCS обаче все още не се поддържа от всички телекоми, операционни системи и производители на смартфони. Apple обаче няма особена причина да въведе RCS, тъй като протоколът не добавя нищо ново над iMessage. Компанията обаче може да бъде принудена да предложи алтернатива на своята услуга.


Втора употреба с гаранция

  • Хахахах, Гугъл са жалки. Направили непълно копие на iMessage и сега пискат, че тяхното трябвало да получи специално внимание. Базирано на историята на повечето им технологии, след 2-3 години що го спрат и заменят с нещо друго. RCS не е измислен от Google, а от GSMA и съществува доста преди появате на iMessage. Google в последствие го внедряват в Android.
    vstorm
  • Хахаха, честито връщане на процентите при батерията :) Голямо, мега, хипер, супер, ултра завръщане на тази функционалност :)
    Боби13
  • .
    npet