Google ще открива собствени магазини?

Google ще открива собствени магазини?
Според последните слухове Google ще последва примера на Apple и Microsoft и ще открие собствена верига магазини. Според сайта 9to5Google е доста вероятно това да се случи още тази година. В търговските обекти, естествено, ще се продават само продукти, които са пуснати на пазара под марката Google като серията смартфони и таблети Nexus или все по-вероятния Chromebook Pixel. В интерес на истината Google не са пълни новаци в сферата. През 2012 те експериментираха със собствени брандирани щандове в американската верига Best Buy и английската Dixon's, като явно резултатите са били достатъчно окуражаващи, за да оправдаят по-сериозно планиране.

Според слуховете решението за откриване на магазини вероятно е свързано и с технологията в продукта Google Glass, която ще се нуждае от по-сериозно представяне на публиката, а собствените магазини осигуряват именно възможността клиентите директно да се докоснат до съответните джаджи в компанията на действително запознати с тях продавач-консултанти, каквито не е сигурно, че има в големите търговски вериги.

http://9to5google.com/2013/02/15/to-get-products-into-more-hands-google-will-open-its-own-stores-by-the-end-of-the-year/

 • Не вярвам да имат в близките години. У нас дори Епъл са с посредници, а цените им са една идея по-високи от цените в магазините на епъл в западна Европа. Най-много и гугъл да дойдат с посредници. Много малък пазар сме за жалост.
  makeno
 • Ако има такъв магазин в БГ, това ще окаже влияние на пазара на мобилни устройства у нас, защото ще се продават телефони, като Nexus 4 за 700 лв. вместо за 1000лв. Много хора ще предпочетат Nexus устройствата със своята субсидирана цена от Google пред тези на другите производители, от там цените на другите апарати би трябвало да тръгнат надолу - нашите търговци ще залагат по-малък марж на печалба за да може да се конкурират с устройствата на Google.
  sirgeorge
 • Е значи на този етап и Моторола няма да има? Доста беден асортимент ще има така.:)
  mkpetrov
 • Подкрепям с 2 ръце :). Така цените ще са по-малки на техните продукти, защото няма да има посредници (технополис примерно).
  vYv