Google ще предупреждава потребителите на Android и iOS за съдържание с Flash

Google въвеждат някои промени за показване на резултатите в търсачката си на устройства, които работят с Android и iOS. За мобилните потребители на тези платформи ще има специални флагове, които ще указват, ако някоя страница използва Flash, и ще предупреждават, че тя може да не е съвместима с устройството, което потребителите ползват. iOS не поддържа Flash открай време, докато при Android ситуацията е такава от версия 4.1 на платформата насам. В същото време някои сайтове, които не са оптимизирани специално за работа с мобилни устройства, продължават да използват Flash. Технологията на Adobe обаче изисква твърде много ресурси и затова Apple отказват да я поддържат за iOS, а по-късно и Google се отказаха от нея за Android.
 • И защо трябва да \"разрушаваш оковите\" за да го използваш, М? Нали е перфектният телефон... (whistle) Въобще няма нужда да се споменава колко % от iUser-ите джейлват, ти си изключение от правилото което само го потвърждава.
  olx99
 • Може и го правя непрекъснато между ай и компа или андроида. Да, с джейл съм и какво от това! Работи ли, работи. Но пък виждам твърде много хора, дето или не са докосвали ай или са твърде пристрастни, но дават акъл. Те затова форумът върви надолу.
  Jul 72
 • [Quote]какъв блутут какви торенти кое устройство ги няма ? [/Quote] Можеш ли да прехвърлиш произволен файл от iPhone към Нокиа (без значение S40, Symbian...) или произволен смартфон с Андроид (който има bluetooth) или Blackberry... Ами не можеш, всички останали спазват Bluetooth SIG и без проблем можеш да си прехвърляш файлове м/у тях, само нахапаните се правят на интересни.
  olx99
 • scorpinox на какви наркотици си бе, какъв блутут какви торенти кое устройство ги няма ?
  IPS_IPS
 • Flash е нещо като тумора на модерния Интернет. Чакам с нетърпение деня в който ще изчезне, както изчезнаха и аналоговите телевизионни сигнали. За съжаление обаче, този момент няма да е скоро. Положителното в случая е, че най - големите играчи спряха поддръжката. Още навремето Джобс си го каза в прав текст, че iPhone никога няма да поддържа Flash. След време и Google приеха тази стратегия. Microsoft също в момента няма поддръжка на WP.
  stefanicio
 • Айфончовците няма как да ме разберат защото те са свикнали да няма - няма блутуут, няма флаш, няма торенти, няма....няма няма няма няма няма - важното е да имате метален стъклопакет :D
  Scorpinox10
 • друг е въпроса какъв е смисъла
  IPS_IPS
 • (yes) Има и други варианти, човек когато има желание... ;)
  olx99