Google сравни Windows със счупена кола

Google сравни Windows със счупена кола

Битката за пазарен дял при технологичните продукти понякога може да включва много удари под кръста. Всеизвестно е, че Windows държи основна част от потребителите при настолните компютри, а според някои статистики неговия дял е около 80%. Справка с Google Analytics за Mobile Bulgaria показва, че този дял е 94.2%. В глобален мащаб обаче в последно време виждаме ръст на Linux базираните операционни системи, в това число влиза и платформата на Google - Chrome OS. Успехът на Android може би също има принос към това.

В последната си рекламна кампания Google използва доста агресивни похвати, за да изтъкне предимствата на лаптопите Chromebook пред останалите конкуренти. В нея известния ТВ водещ Бил Най (познат като Bill Nye The Science Guy) сравнява индиректно Windows със счупена кола, която постоянно се нуждае от ремонти и кръпки. Името на операционната система на Microsoft не се споменава директно, но на регистрационната табела на въпросния автомобил виждаме да пише WNDWS. Въпреки че лаптопите Chromebook не са особено популярни тук, рекламата е забавна, особено ако сте фенове на интересния и достъпен начин, по който Бил Най представя теми от света на науката.

Оферти на деня

  • Ssd ти помага, затова.
    tzincbg
  • Аз съм с доста стар компютър, core 2 duo 8400, с 4GB рам. windows 10 е инсталиран от поне 2 г, оригинален свален от сайта им, и активиран с ключ. ssd е диска и след всякакви ъпдейти не съм имал никакви проблеми, нито забавяне. все така еднакво работи. дори с последната версия си е бърз. вероятно не при всеки е така, но поне при мен не е имало проблеми.
    PanasonicMobile
  • В случая Гугъл са прави да се майтапят с микромеките. И аз не мога да ги разбера, ще имат бизнес за билиони долари, цял свят се равнява по тях и в крайна сметка ше си сер@т на бизнеса. Всяка една компания дава мило и драго да имат поне малка частица от баницата, тея с всеки ъпдейт все повече ги намразвам. Изчезнаха ми файлове, база се затри, Навряха .важни функции на м@йната си. Съвсем се замислям да мина за постоянно на Линукс. Онзи ден чета, че основната им система Windows вече не им била приортет. . Демек ше го затриват... А ве аланколу, за какво 30 години ни го тикахте пред очите ,. Всякакъв шпионски софтуер от трибуквените им агенции ни наблъскаха и съвсем го затлачиха, Сега вече не им е приоритет .... ами ,че вече не съм на малко години да си напиша софтуера и да го предлагам на хората с ейпълски продукти та да видят тея микромеките кое ше им е приритет... Реят се в облаците. Ама дано им избягат юзерите, че да се сетят от какво имаме нужда.. На една тестова машина зареждам ъпдейтите на последния боклук 10, е на последния от май месец така забави машината, че не издържах и го затрих и я върнах на вин 7 без повече да се замислям да тествам боклуците им. Не ми трябва съвместимост с фейсбуци , соц. мрежи и тъпотии, ше си остана с добрите спомени от WinXP best for busines , best for life, Няма ли кой да вземе тая операционна система да я направи такава каквато беше ... удобна и приятна за работа. Малоумници. Бизнес за милиарди и репутация , която всички желаехме, ше я затрият.... Не им било приоритет. Ами скоро и те няма да ни бъдат приоритет с чупения си windows...
    Nokia920