Полезното приложение Google Trips ще спре да работи на 5 август

Полезното приложение Google Trips ще спре да работи на 5 август

Ако сте планирали по време на лятната си отпуска да разчитате на приложението Google Trips, за да организирате информацията за своите пътувания, вече е време да помислите за алтернатива. Google обяви, че спира поддръжката за приложението на 5 август и заедно с това то вече няма да може да се използва от потребителите. Компанията посочва, че функциите на Trips могат да бъдат открити в други нейни услуги като Maps и Search.

За да намерите съвети какво да правите в крайната точка от своето пътуване, можете да потърсите things to do в Search или да посетите google.com/travel. Данните за резервациите се показват след търсене на my trips или отваряне на google.com/travel, където скоро ще има опция за разглеждане на бележките от Trips или за добавяне на нови. В детайлите за пътуванията ще са налични запазените атракции, полети, а скоро и резервации за хотели.

В приложението Google Maps също са налични много от възможностите на Trips. Откриването на идеи за дейности в крайната точка на вашето пътуване, събития, ресторанти и т.н. става през секцията Explore или чрез търсене на място. Запазените места са достъпни през менюто, а скоро ще бъде добавена опция за показване на резервациите за пътуване. Google Trips беше приложение, което осигуряваше много допълнителна полезна информация по време на пътуване, и е жалко, че Google е решила да го пенсионира.

Източник: Google

Оферти на деня