Google вече е част от нова компания с името Alphabet

Google вече е част от нова компания с името Alphabet

Изненадващо Google анонсира, че ще започне реорганизация и ще се ребрандира като Alphabet – това е холдингова компания, част от която ще бъде и Google. В писмото на съоснователите Лари Пейдж и Сергей Брин се посочва, че под шапката на Alphabet ще има колекция от компании, а най-голямата от тях ще е Google. Пейдж става изпълнителен директор на холдинга, а Брин ще е президент. В същото време управлението на Google ще бъде поверено на изгряващата звезда Сундар Пичаи.

Останалите по–малки компании като X Lab и Calico ще действат като самостоятелни единици и работят в напълно различни области от дейността на Google, която ще продължи да управлява проекти като Google Maps, YouTube, Chrome и Android. Alphabet ще отчита финансовите резултати на Google независимо от останалите и в крайна сметка Alphabet ще замени Google на борсата като всички акции на Google ще бъдат конвертирани в такива на Alphabet.

Източник: Alphabet

 • [Quote]Аз мисля, че Alphabet ще ни следи, особено по предната и задната камера.[/Quote] Щото гугъл до сега не правеха това...
  velnsl
 • Аз мисля, че Alphabet ще ни следи, особено по предната и задната камера. А какво да кажем за водоустойчивите смартфони, които могат да се ползват и в банята, докато се къпеш. :D edit: Иначе Мтел е ясен. Край с подобренията, яките оферти, условия и програмата, която дава пълна свобода - Ти водиш!
  hddsoft
 • Браво, първо предвиди края на Мтел с новия им директор, сега и това... Ама ти верно си екстрасенс...:D А сега сериозно: [Quote]Останалите по–малки компании като X Lab и Calico ще действат като самостоятелни единици и работят в напълно различни области от дейността на Google, която ще продължи да управлява проекти като Google Maps, YouTube, Chrome и Android.[/Quote] Това по никакъв начин няма да пречи на работата по Андроид. Това е холдинг от компании, а не унищожението на Google!;)
  Ванката
 • Може пък да се пренасели пазара с Tizen и да се окаже доста добро решение.
  hddsoft
 • Е те Майкрософт са решили да се правят на По-Епъл и по-Гугъл от тях.(whistle) Няма читави:)
  mkpetrov
 • Нещо не ми харесва тази работа, а тъй като iOS са най-отвратителните, май ще се минава на WP :D
  hddsoft
 • Амиии...то името говори достатъчно ;) Вече излизат на светло полу-официално, и заявяват, че стават една от alphabet-ките.(whistle) https://en.wikipedia.org/wiki/Alphabet_agencies
  mkpetrov