Google заплашени от "координирана репресия" в ЕС

Google заплашени от
Google са заплашени от "координирана репресия" от регулационните органи в ЕС, след като игнорираха писмо от страните членки за промяна на своята политика по отношение на личните данни.
Както е известно, преди малко повече от година Google обедини лицензионните условия на всичките си продукти в един документ, като по този начин получи право да събира информация за потребителите от различни канали. Във връзка с това по инициатива на френската национална комисия за защита на личните данни регулационните органи в 27-те страни - членки на ЕС, изпратиха ултимативно писмо до Google през октомври, в което дадоха 4-месечен срок на Google да удовлетвори препоръките на Комисията. След изтичането на този срок преди няколко дни от френския регулатор излязоха със становище, че американският гигант ще бъде подложен на "координирана репресия", която ще се случи още преди лятото.
Основните забележки на регулаторните комисии са относно срока на съхранение на личните данни и възможността потребителите да откажат събирането на данни през отделни приложения като примерно Maps или Gmail.