Google започва да заснема българските улици за Street View

Google започва да заснема българските улици за Street View

Google обяви, че ще започне да събира изображения в България за функцията Street View в Google Maps, а автомобилите на компанията ще започнат да правят снимки в много градове на страната през следващите дни. Street View е популярна функция на Google Maps, която вече е достъпна в над 30 страни в цeлия свят. Позволява на потребителите да изследват виртуално улиците чрез панорамни изображения, заснети на улично ниво. Street View е на разположение в Google Earth и Google Maps както за компютри, така и за мобилни устройства. Предстои събраните от автомобилите изображения да бъдат обработени и подредени, като процесът може да отнеме няколко месеца. Те ще бъдат налични на по-късен етап в Street View.

Google обещава да защити неприкосновеността на личния живот, като преди публикуването на снимките ще замъгли лицата на заснетите хора и регистрационните номера на автомобилите на всички изображения. След като изображенията бъдат на разположение, потребителите ще могат да докладват кадри за отстраняване чрез натискане на бутона "рапортуване на проблем" в долния ляв ъгъл на изображението. Актуализиран график за движение на автомобилите, които ще заснемат България, има тук.

През идните месеци ще бъдат заснети: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Пазарджик, Шумен, Хасково, Перник, Добрич, Велико Търново, Благоевград, Ямбол, Казанлък, Враца, Кърджали, Габрово, Видин, Асеновград, Кюстендил, Търговище, Димитровград, Петрич, Монтана, Силистра, Разград, Карлово, Ловеч, Свищов, Горна Оряховица, Дупница, Смолян, Велинград, Нова Загора, Сандански, Севлиево, Самоков, Ботевград, Троян, Гоце Делчев, Поморие, Несебър, Боровец, Пампорово, Банско, Старосел, Мелник, Златоград, Широка лъка, Приморско, Копривщица, Созопол, Дюни, Слънчев бряг, Свети Влас, Елените, Обзор, Лозенец, Царево, Ахтопол, Жеравна, Албена, Балчик, Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена, Каварна, Трявна и Боженци.


Втора употреба с гаранция

  • Няма да има нужда от стабилизатор: версията се очаква да бъде хипер реалистична - снимките ще се клатят, за да симулират дупките по улиците..
    asenna5
  • Ако може и снимки тип "птичи поглед" 45 градуса. (beer)
    osama11
  • (yes)(yes)(yes) :D
    TheNextOne
  • Какъв ли стабилизатор на изображението трябва да имат камерите им,като знаем дупките по пътищата(woo)(woo):D:D:D:D
    rado243